Rukomet

Rukometaši Slovenije dobili novog trenera

Frane Cvitanić • ponedjeljak, 10.12.2007.

Glasine su konačno i službeno potvrđene, te je 64-godišnji Miro Požun izabran za glavnog trenera slovenske rukometne vrste, a rezultati će odrediti koliko dugo...

Na kormilu reprezentacije zadržat će se minimalno do 31.kolovoza 2008. godine kada mu istječe mandat. O rezultatima i kvaliteti njegovog rada ovisi koliko dugo će obnašati ovu odgovornu i nadasve zahtjevnu funkciju, saznajemo na službenim stranicama EHF-a.

Rukometni savez Slovenije je gotovo jednoglasno usvojio Požunovu kandidaturu za trenera, te se Požun sa 15 glasova za, 1 protiv i 4 suzdržana skrasio na "vrućoj" slovenskoj klupi.

Odmah je dao izjavu za mnogobrojne novinare koji su se okupili ispred Saveza, željni svježih i ohrabrujućih vijesti. Požun je nadasve optimističan i odlučan:"Odlučio sam preuzeti odgovornost i učiniti sve za napredak slovenskog rukometa."

Također na samome početku uviđamo njegovu agilnost, volju i želju za konačnim uspjehom. Već je spremio potpuni plan priprema i sve taktičke kombinacije koje bi se trebale višestruko odraziti na poboljšanju igre reprezentacije, te razgovarao sa nekim igračima.

Naglasio je i kako želi pozvati nekolicinu novih igrača:"Razgovarao sam sa nekim igračima. Želio bih pozvati Romana Pungartnika također i to zato što je pokazao veoma zavidnu formu pružajući vrhunske partije za Gummersbcah. Također bi volio da nam se pridruži i stari znanac Aleš Pajovič."

Požunov angažman u pitanje jedino može dovesti Uroš Zorman, s kojim je Požun u konfliktu od ranijih dana.

Pripreme slovenske nacionalne vrste za Europsko prvenstvo traju od 24. do 26.prosinca i nadamo se kako će Požun uspjeti mobilizirati sve igrače i ostaviriti svoju zamisao igre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!