Zimski sportovi

Detroit dobio sedmu zaredom

Krešimir Ferlak • utorak, 11.12.2007.

Detroit Red Wingsi i dalje gaze sve pred sobom. Jučer su dobili vrlo tešku utakmicu u Nashvilleu sa 2:1. Anaheim je uzeo bodove sa vrućeg terena kod Columbusa, za to su im trebali i produžeci, dok je Toronto kod kuće fantastičnom igrom u zadnja dva perioda razbio Tampu 6:1...

Čvrsta utakmica u Nashvilleu, gdje je domaćin dočekao vodeću momčad lige, Detroit. Red Wingsi su u prvom periodu postigli dva gola i prednost sačuvali do kraja. Tomas Kopecky i Valtteri Fillpula iz kaznenog udarca su doveli Red Wingse u vodstvo. Pri samom kraju druge trećine, Martin Gelinas je u situaciji sa igračem manje smanjio na 2:1. Domaćini su pokušavali u trećoj doći do izjednačenja, no Chris Osgood na golu Detroita koji je i dalje je vodeći u ligi što se tiče primljenih pogodaka po utakmici zaustavio je sve njihove pokušaje.

Anaheim je vodio veliku borbu sa Columbusom i iz nje na kraju izašao slaveći. Ključ je bila igra sa igračem više i sa igračem manje, Anaheim je tri pogotka postigao kada je imao brojčanu nadmoć, dok je jedan postigao Samuel Pahlsson iz kaznenog udarca. Pahlsson je u trenutku kada je Anaheim imao igrača manje povukao jednu kontru, sam izborio kazneni udarac i realizirao ga. Columbus se dobro držao, izgledali su čak i bolje u nekim trenucima utakmice, no pali su u produžetku. Kod domaćina su se dobrom igrom i pogocima posebno istaknuli Nikolai Zherdev i Michael Peca, no to je bilo dovoljno samo za bod.

U Torontu se nakon polovice utakmice činilo da će biti to prava šahovska partija. Nije bilo golova. No, onda uragan Maple Leafsa i četiri pogotka do kraja perioda. Prvi je zabio Jason Blake, a nastavili su Mats Sundin i Nik Antropov. Do kraja je dva pogotka postigao i Chad Kilger za konačnih 6:1. Uvjerljiva pobjeda Leafsa, peta u zadnjih šest utakmica i Toronto napokon izgleda kao momčad za doigravanje. To je ono što se od njih i očekuje. Ako ponovno ne uspiju ući u playoff pritisak medija, kakav samo može biti u Torontu, vjerojatno će zahtijevati velike promjene u Maple Leafsima. Toga su svjesni svi u momčadi, zato i trenutno igraju kao prava ekipa, a zbog toga su i rezultati bolji.

Od ostalih susreta treba izdvojiti novu pobjedu Bostona, svladali su ćudljivi Buffalo, Washington je kod kuće nadigrao New Jersey, dok je Los Angeles pomalo iznenađujuće na svom terenu pobijedio Vanocuver sa 4:2.

Nhl, rezultati: Buffalo – Boston 1:4, Washington – New Jersey 3:2, Columbus – Anaheim 3:4 (OT), Toronto – Tampa Bay 6:1, Nashville – Detroit 1:2, Dallas – Edmonton 5:4 (OT), Los Angeles – Vancouver 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!