Nogomet

Nova hrvatska "žrtva cajke"

Bernard Jurišić • utorak, 11.12.2007.

Da hrvatskim nogometašima nije mrska srpska i bosanska "cajka", znamo (i sram nas je zbog toga) već neko vrijeme. Iako je zbog njihovih rezultata na terenu prešutan dogovor "pustiti ih da se opuštaju gdje žele dokle im ide", malo je onih kojima je svejedno glede primjera kojeg "heroji nacije" pružaju svojim obožavateljima. Jučer je pala još jedna "žrtva cajke"...

Ivan Rakitić suspendiran je od strane svog kluba Schalkea, dan uoči najvažnije utakmice sezone za njegovu momčad. Razlog je - noćarenje nakon prošlosubotnje utakmice protiv Eintrachta, kojeg je 19-godišnji Hrvat organizirao u društvu s još dvojicom svojih suigrača - Srbinom Mladenom Krstajićem i Nijemcem Jermaineom Jonesom.

Schalkeova trojka subotnju noć provela je u Duisburgu, na koncertu izvjesnog srbijanskog folk-pjevača, uz alkohol, cigarete i pjesmu na bini sve do 4:30 u rano nedjeljno jutro. Takvo ponašanje šokiralo je njihove klupske šefove, koji su ih izbacili iz momčadi uoči najvažnije utakmice sezone, ogleda protiv Rosenborga za osiguravanje europskog proljeća.

Vezane vijesti

"Razočaran sam i ljut. Što će se dogoditi s njima, odlučit ćemo nakon utakmice protiv Rosenborga", ljutit je bio klupski menadžer Andreas Müller u izjavi za njemački dnevnik Bild, dodavši kako Jones ima olakšavajuću okolnost utoliko što zbog žutih kartona nije ni mogao konkurirati za večerašnji susret, dok hrvatsko-srpski tandem čeka oštra kazna.

Makar ne bi bilo nikakve posebne razlike u kazni ni da je Rakitić s društvom noć proveo uz dalmatinske klape ili slavonske tamburaše, barem bi pokazao da ima glazbenog ukusa. Ovako se može samo uzdati da će mu njegovi suigrači napraviti uslugu i pobijediti Rosenborg, čime bi osigurali nastavak natjecanja u Ligi prvaka na proljeće.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!