Rukomet

Kvalifikacije za SP 2009. u Hrvatskoj

Goran Markuš • utorak, 11.12.2007.

Svjetski rukometni savez objavio je grupe za europske kvalifikacije uoči nadolazećeg svjetskog prvenstva koje će se održati u Hrvatskoj. Njemačka je oslobođena kvalifikacija kao pobjednik prošlog, a Hrvatska kao domaćin prvenstva, dok će se ostale reprezentacije morati prikazati u svom najboljem izdanju kako bi mogle prisustvovati na svjetskoj smotri...

Kvalifikacije će se igrati od 2.-20. siječnja 2008. godine, a sudjelovati će ekipe koje se nisu uspjele kvalificirati za europsko prvenstvo. Timovi će biti podijeljeni u sedam skupina u kojima će svaki sa svakim odigrati po jednu utakmicu kod kuće i u gostima.

Pobjednici skupina odlaze u playoff u kojem će se naći sa 11 posljednjih ekipa sa europskog prvenstva (siječanj iduće godine). Hrvatska, Njemačka i tri najuspješnije momčadi sa prvenstva automatski će biti kvalificirane za svjetsko prvenstvo.

Playoff za svjetsko prvenstvo će se održati tijekom lipnja 2008. godine. Nakon službenog izvlačenja dobiti ćemo devet parova, a pobjednici nakon tri utakmice napokon dobivaju pravo igranja u Hrvatskoj.

Kvalifikacije će se održati i na američkom, afričkom i azijskom kontinentu te u oceaniji. Dok će samo najbolji u oceaniji dobiti priliku zaigrati na svjetskom prvenstvu, američki, afrički i azijski kontinent će priložiti po tri svoje najbolje reprezentacije.

Europske kvalifikacije, 2-20 siječanja 2008.:
Skupina 1: Ukrajina, Austrija, Estonija
Skupina 2: Nizozemska, Grčka, Turska
Skupina 3: Rumunjska, Latvija, Cipar
Skupina 4: Švicarska, Italija, Belgija
Skupina 5: Litva, Bosna i Hercegovina, Finska
Skupina 6: Portugal, Makedonija, Bugarska
Skupina 7: Srbija, Izrael, Farski Otoci

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrolSP 2009.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!