Košarka

Markota: "Zagreb je zasluženo pobijedio"

Bojan Poturica • utorak, 11.12.2007.

Zagrebovu nepobjedivnost u Europi nije prekinuo niti ruski Spartak Damira Markote. Hrvatski reprezentativac nakon susreta je priznao da su "mravi" večeras bili bolja momčad...

Markota je protiv Zagreba bio jedan od najboljih igrača Spartaka te je upisao 15 koševa i 12 skokova. To Rusima ipak nije pomoglo da stignu do pobjede. "Nisam zadovoljan rezultatom, no Zagreb je zasluženo pobijedio jer je danas bio bolja momčad. Zadnjih pet-šest minuta smo stali, oni su odigrali bolje i dobili. Teško nam je bilo jer zadnjih dana smo trenirali sa 7-8 igrača. Raković je danas igrao utakmicu iako nije trenirao deset dana. Loše smo krenuli u sezonu, ali možemo bolje igrati", rekao je Damir.

Vezane vijesti

Centar Zagreba Ante Tomić solidno je odradio svoj posao za 23 minute koliko je proveo na terenu. "Zasluženo smo dobili. Pripremili smo se za Spartak koliko smo to mogli. Dobro smo odigrali i ispoštovali mnogo toga u obrani. Važna pobjeda za nas, iako nismo odigrali previše dobro."

Trener Danijel Jusup je bio iznimno zadovoljan trećom pobjedom Zagreba u Europi i drugom u nizu nakon slavlja u Širokom Brijegu: "Sretan sam zbog pobjede. Ova utakmica je karakteristična za nas. Teško zadržavamo kontinuitet dobrih igara i teško pobjeđujemo. Nakon emotivnog pražnjenja protiv Širokog, rekao sam dečkima prije utakmice da moramo pokušati isčupati pobjedu kako god znamo jer ćemo sljedeću utakmicu lakše igrati. Tako se stvara momčad i karakter. Drago mi je da se igrači nisu predavali i da su se borili do kraja. Oni su bili svježiji od nas, bili su korak brži, imali su sjajnog individualca Smitha, ali i s tom smo razinom dobili. Imali smo deset skokova više i taj podatak veseli. To nam je nova pobjeda u Europi i potvrda da smo na dobrom putu i da u tom pravcu trebamo nastaviti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!