Rukomet

Norvežanke dopustile poraz

Petar Plevnik • utorak, 11.12.2007.

Posljednji susreti skupine I samo su potvrdili ono što se znalo i prije prvog kola. Norvežanke će unatoč porazu od četvrtoplasiranih Francuskinja kao prvoplasirana reprezentacija u četvrtfinale, dok su Ruskinje drugo mjesto potvrdile pobjedom nad najugodnijim iznenađenjem Angolom...

Nakon "gaženja" Francuske u posljednjem susretu, Ruskinje su jednako raspoložene bile i protiv Angole. Već od prve minute svjetske prvakinje dale su do znanja kako neće biti nikakvog opuštanja, pa su Ruskinje već na odmoru imale velikih 10 pogodaka predonosti (21:11). Dominacija Ruskinja nastavila se i u nastavku te su predvođene Levinom sa osam pogodaka iz isto toliko pokušaja te Postnovom i Turey sa šest pogodaka stigle do uvjerljvih 40:27. Kod Angole šest pogodaka Bengue.

Iako se bez obzira na ishod susreta s Norveškom Francuskinje nisu mogle pomaknuti s četvrtog mjesta, domaće igračice uspjele su u posljednjem susretu svladati do ovog kola neporaženu Norvešku. Domaće igračice bolje su otvorile susret, no od 10. minute kada je na semaforu stajalo 6:2 za Francusku pa do 24. minute Norveška radi seriju 8:1 te odlazi na 10:7. Do kraja odmora Francuskinje se ipak uspjevaju vratiti te serijom 4:0 na odmor odlaze s vodstvom 11:10.

Sve do 44. minute susreta igralo se gol za gol, a onda je uslijedila serija Francuskinja 4:0, od čega se Norvežanke nisu oporavile te Francuska na kraju slavi sa 26:24. Raspoložena je na golu domaćina bila Nicolas sa 15 obrana, dok je Herbrecht postigla šest pogodaka. Kod Norveške 14 obrana Haraldsen te šest pogodaka Snorroegen.

Svjetsko prvenstvo, grupa MI, četvrto kolo:
Angola - Rusija 27:40 (11:21), Francuska - Norveška 26:24 (11:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!