Zimski sportovi

Dobro u Sloveniji, loše u Austriji

Goran Tomičić • srijeda, 12.12.2007.

U austrijskom Filzmoosu održan je FIS veleslalom na kojem je nastupilo petero naših skijaša, ali rezultati su bili loši, no zato je bilo bolje na slalomu u Sloveniji.

Jurica Capak je startao 85. i završio je upravo na toj poziciji, a od pobjednika Krzyla bio je sporiji sedam i pol sekundi. Riječ je o 20-godišnjem članu skijaškog kluba Zagreb, koji je prošle sezone imao solidne rezultate u FIS utrkama, a najbolji veleslalomski rezultat je 14. mjesto iz Val Thorensa.

Na 90. mjestu završio je Ivan Olivari, koji je sa startnim brojem 58 zaostao više od osam i pol sekundi. Ivan je 20-godišnji član skijaškog kluba Samobor. Jon Cristopher Kaučić, 18-godišnji član Medvešćaka, osvojio je 111. mjesto, a na začelju je bilo još dvoje naših. 17-godišnji Luka Diel-Zadro završio je 123., a poziciju ispod osvojio je dvije godine stariji Alen Henich iz Zagreba.

Naravno, mnogo bolji rezultati su bili na dva slaloma u slovenskom Ribniskom Pohorju. Ivan Olivari je prvog dana startao 16. i osvojio sedmo mjesto, dok je dan kasnije bio četiri mjesta slabiji. Prvi slalom donio je i 12. mjesto Jurice Capaka, kojemu je to rezultat karijere, a dan kasnije bio je 21. U oba nastupa u drugu vožnju ušao je i Jon Cristopher Kaučić (15. i 22.). Prvog dana je na solidnom 27. mjestu završio Jan Karoly, dok je u sljedećoj utrci bio 36. nakon prve vožnje. Solidan broj FIS bodova uzeli su i Sebastian Brigović, koji je uzeo 29. i 26. mjesto, a solidan je bio i Alen Henich na 30. i 39. mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!