Košarka

Mnogo bolji nego u Zagrebu

Kristian Hohnjec • srijeda, 12.12.2007.

Efes Pilsen mnogo je opasniji nego što je to bio na početku sezone, kada ih je Cibona nadigrala u euroligaškoj premijeri. David Blatt u međuvremenu je nadoknadio propušteno vrijeme na pripremama, a o dobrom poslu govore pobjede u Vilniusu i nad Unicajom...

Vijesti iz Istanbula ukazuju na ozljedu ruke najboljeg strijelca Drewa Nicholasa, koja bi ga mogla izbaciti iz momčadi za predstojeći ogled. Ukoliko i ne bude igrao, Blatt ima više nego zavidnu rotaciju, budući da se prošlog tjedna na parket vratio Rashad Wright.

Scoonie Penn polako hvata "konce" nakon što je dosada uglavnom bio "statist" na napadačkom dijelu parketa. Ipak, najveća razlika u odnosu na Zagreb je u obrani Turaka koja je u međuvremenu postala mnogo kompaktnija i agresivnija.

Nakon što im je Cibona zabila 93 poena, nitko im nije uspio ubaciti više od 77 (Lietuvos). Na domaćem terenu primaju svega 69.3 koševa, podatak dovoljno govori o disciplini i taktičkoj zrelosti momčadi koja je po "vokaciji" napadačka.

Efes ima široki repertoar ofenzivnih mogućnosti, premda bi se isti mogao smanjiti neigranjem Nicholasa. Amerikanac osim što je sjajan šuter nosi i velik dio pick&roll igre Pilsena. Centri su im raznovrsni. Woods ima visinu, pokretljivost i dobro se "odmotava". Hustona krase odlične ruke i precizan šut s poludistance. Gonlum je defenzivno energičan i dobar skakač, dok Kuqo ima neugodnu inside-outside napadačku igru.

Iako im tradicija u Istanbulu ide na ruku, Cibosi u ovaj ogled ulaze kao autsajderi. Ne samo da Efes ima mnogo kvalitetnije individualce, već i bolje izgleda kao momčad u ovom trenutku. Pobjeda Vrankovićevih igrača bila bi šok i moguća prekretnica sezone, a za to će im trebati izniman postotak realizacije, kontrola skoka i "pravi" Larry Ayuso.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!