Nogomet

Nizozemci stižu u Hrvatsku

Zoran Zdelar • četvrtak, 13.12.2007.

Čelnici Hrvatskog nogometnog saveza potvrdili su da će se Bilićeva momčad početkom početkom iduće godine sastati s nizozemskom reprezentacijom, pred kojom je uvjerljivo najteža skupina na Europskom prvenstvu...

Tijekom ždrijeba skupina Europskog prvenstva u Luzernu započeli su pregovori između Hrvatskog i Nizozemskog nogometnog saveza o odigravanju prijateljske utakmice iduće godine, a u srijedu je napokon postignut i načelni dogovor, dok je danas stigla u Rusanovu i pismena potvrda.

Momčad Slavena Bilića odmjerit će snage s jednom od najatraktivnijih reprezentacija svijeta 6. veljače, no mjesto odigravanja susreta još uvijek nije poznato. Odluku koji grad će imati čast ugostiti ovaj susret donijet će vrlo uskoro Izvršni odbor HNS-a, ali već sad se nagađa kako bi članovi Oranja trebali istrčati na travnjak splitskog gradskog stadiona u Poljudu.

Bila bi to prva utakmica najpopularnijeg hrvatskog sportskog kolektiva u Splitu od 17. kolovoza 2005. godine kada su se izabranici Zlatka Kranjčara sučelili s Brazilom (1:1). Slaven Bilić otvorit će tako 2008. godinu s iznimno jakom utakmicom protiv suparnika koji je ipak imao prilikom ždrijeba znatno manje sreće od nas te je smješten u daleko najtežu skupinu u kojoj se još nalaze Francuzi, Rumunji i Talijani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!