Nogomet

Nizozemci će morati u Split

Bernard Jurišić • petak, 14.12.2007.

Iako su na svojim stranicama već objavili kako će 6. veljače odigrati prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske u Rijeci, Nizozemci će po svemu sudeći ipak morati u Split. Delegacije HNS-a i KNVB-a postigle su dogovor oko mjesta odigravanja tog susreta, pa će veljača još jednom donijeti reprezentativnu momčad u Dalmaciju...

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Informacije kako Nizozemci zahtjevaju od HNS-a da se prijateljska utakmica igra u Zagrebu, umjesto predloženog Splita, ipak neće utjecati na odabir domaćina prvog izlaska na scenu Bilićeve momčadi u 2008. godini. HNS je inzistirao na Poljudu, a KNVB nije mogao ništa drugo nego prihvatiti tu odluku, jer ne postoji ni jedan razlog zbog kojeg bi oni trebali određivati mjesto gdje će igrati protiv "kvadratića".

Reprezentacija je u Splitu zadnji put igrala u kolovozu 2005. protiv Brazila (1:1), dok kvalifikacijski susret jug Hrvatske čeka već gotovo nestvarnih 10 i pol godina. Uoči svakog kvalifikacijskog ciklusa najavljuje se da će Poljud dobiti "barem jednu" domaću utakmicu, no umjesto toga svaki put dobije manje ili više uljudno "objašnjenje" zašto baš narednu utakmicu ne može dobiti.

Treba se nadati da ova utakmica neće biti tek "alibi" za naredne dvije i pol godine, nego najava novog i zdravijeg odnosa HNS-a prema drugom najvećem stadionu i drugoj najmnogoljudnijoj regiji u zemlji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!