Zimski sportovi

Švicarke spremne za domaći trijumf

Kristian Hohnjec • petak, 14.12.2007.

Za razliku od Aspena, skijašice je u Sankt Moritzu dočekalo povoljno vrijeme. Ako je suditi prema treninzima ovaj vikend najviše bi se trebale radovati Švicarke. Nadia Styger bila je najbrža na prvom, a Fraenzi Aufdenblatten na drugom treningu...

Prema originalnom programu ovotjedne utrke trebale su se održati u Val d’Isereu, međutim, zbog napadalog snijega FIS ih je odlučio prebaciti u ekskluzivno švicarsko skijalište. Na stazi Corviglia u subotu će se voziti spust, dok će u nedjelju na rasporedu biti superveleslalom.

Na prvom treningu u četvrtak najbrža je bila Švicarka Nadia Styger: "Još nikada nisam predvodila poredak u spustu. Ovaj rezultat neće mi donijeti nikakve bodove, ali je svejedno dobar osjećaj." Dan kasnije najbolja je bila njezina sunarodnjakinja Fraenzi Aufdenblatten: "Vozila sam dobro, no zasigurno mogu još bolje."

Prošlog tjedna u Aspenu organizatori su imali velikih problema s vremenskim prilikama, a loše uvjete na stazi ozljedom koljena platila je Alexandra Meissnitzer. Ukoliko se prognostičari nisu prevarili u svojim procjenama, takvih tegoba u Švicarskoj ne bi trebalo biti.

Naše skijašice vratile su se iz Amerike zajedno s ostalom skijaškom svitom, međutim, slijedi im kratka pauza, budući da su sljedeće tehničke discipline na rasporedu krajem godine u Lienzu. Ana Jelušić ima probleme s astmom, dok Niku Fleiss muči ozljeda palca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!