Nogomet

Uefa kaznila Anderlecht i Lazio

Vedran Babić • petak, 14.12.2007.

Europski nogometni savez (UEFA) kaznila je u petak rimski Lazio i briselski Anderlecht zbog nedoličnog ponašanja njihovih navijača na utakmicama Lige prvaka i Kupa UEFA...

Belgijanci su kažnjeni zbog mnogobrojnih bačenih predmeta na teren, među kojima je svoje mjesto našla čak i metalna šipka. Gostujući igrači su tako nerijetko dolazili u opasnost na mjestu gdje bi trebali pokazati svoje nogometno umijeće, a ne se boriti za živu glavu.

Trener Spursa Juande Ramos je bio zgrožen viđenim:''Ovo je strašno loše za igrače i sve one koji sudjeluju u nogometu. Na terenu se moramo posebno koncentrirati, a bacanje predmeta je sasvim neprihvatljivo jer netko može nastradati.'', kazao je Španjolac pritom mislivši na Didiera Zokoru koji je bio pogođen upaljačem, ali ne i ozbiljnije ozlijeđen.

Lazio je pak kažnjen zbog rasističkog ponašanja svojih navijača na gostovanju u Bremenu 24. listopada u dvoboju Lige prvaka.

Oba kluba imaju tri dana za žalbu na ovu odluku, a mi se nadamo kako će sličnih slučajeva u budućnosti biti što manje i da će navijači korektno navijati i pjevati za svoj klub, a ne da igrači svako malo moraju paziti hoće li im u glavu doletjeti neki predmet opasan po život ili da će se suočiti s uvredama zbog boje kože.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!