Košarka

Perasović i Studenti prekinuli kalvariju

Kristian Hohnjec • subota, 15.12.2007.

Najveća vijest subotnjih ogleda 12. kola ACB lige svakako je pobjeda Perasovićevih Studenata. Naime, Estudiantes je posljednji put slavio prije 68 dana. Drago Pašalić bio je najefikasniji igrač Bilbaa u gostujućoj pobjedi nad Valladolidom, iako je na terenu proveo samo 13 minuta. Derbi Joventuta i Reala otišao je na stranu gostiju iz Madrida...

Estudiantes je dugo lomio otpor Gran Canarije, a ključnom se pokazala serija 11:2 krajem treće i početnom posljednje četvrtine kojom su Perasovićevi igrači sagradili vrijednih 58:49. Prednost su uspjeli sačuvati do kraja, a poraz Kanarinaca tricom u posljednjoj sekundi ublažio je Sergio Perez. Najzaslužniji za prekid niza od deset prvenstvenih poraza bio je mladi krilni igrač Carlos Suarez (27 minuta, 26 poena). Carl English ubacio je najviše, 19 za goste.

Drago Pašalić ubacio je važne poene za izjednačavanje rezultata na 65, ali završnicu je ipak odgledao s klupe. Devetu pobjedu sjajnom Bilbau donio je Marcelinho Huertas sa šest koševa u posljednjoj minuti. Valladolid je tricom Boddickera na isteku vremena estetski uljepšao poraz - 73:74. Brazilac Huertas i naš Pašalić podijelili su titulu najboljih strijelaca pobjedničke momčadi, s tim da je Pašaliću za 14 poena (6/7 za dva, 2/2 za jedan, dva skoka, asist) bilo dovoljno tek nešto više od 13 minuta. Drugi naš košarkaš u redovima najugodnijeg iznenađenja lige, Marko Banić (17 minuta, četiri poena, 2/7 šut, dva skoka) imao je lošu večer.

Joventut je u posljednje dvije minuta ogleda s Realom ušao s vodstvom 65:62, međutim do kraja nisu uspjeli postići koš, a Madriđani su poenima Bullocka i tricom Lopeza odnijeli pobjedu (65:71). Real i Joventut sada su izjednačeni na čelu ljestvice s po deset pobjeda i dva poraza. Glavni protagonist derbija bio je Louis Bullock s 19 poena.

ACB liga, 12. kolo, subota: Estudiantes - Gran Canaria 68:65; Valladolid - Bilbao 73:74; Joventut - Real Madrid 65:71; Cajasol - Murcia 78:65.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!