Košarka

Orthezovim blamažama nema kraja

Branimir Korać • nedjelja, 16.12.2007.

Osmerostruki prvaci Francuske, osvajači Kupa Koraća, Pau Orthez, danas je na dnu francuske Pro A. Ove sezone bilježi poraz za porazom, a novi je stigao na gostovanju kod Choleta. U derbiju kola Nancy je nadigrao Roanne...

U derbiju 12. kola francuskog prvenstva Nancy je ugostio Roanne i upisao vrlo visoku pobjedu 85:58. Svih 40 minuta Nancy je bio bolja momčad, a posebice su dominantni bili u drugom poluvremenu kada su i ostvarili najveći dio prednosti. Gosti nisu imali raspoloženih igrača, tek je nešto pokušavao Marc Salyers, ali niti on nije mogao puno toga učiniti. Cyril Julian sa 17 poena i 13 skokova bio je prvo ime susreta.

Lagano je do pobjede došao Chalon koji je na svom parketu nadigrao Orleans sa 78:61. Od prve minute domaćin je dominirao, na poluvremenu već imao 24 poena viška i u drugom dijelu zaigrao nešto opuštenije, ali unatoč tome lako slavio. Posebno raspoložen bio je Rowan Barrett koji je ubacio 27 poena i dodao sedam skokova.

Dijon je imao nešto više problema protiv Gravelinesa, ali niti on se nije pretjerano mučio. U posljednjih deset minuta odvojio se i riješio pitanje pobjednika u svoju korist slavivši 85:79. Predvodili su ga Ndoye s 25 poena i Everett sa 16 poena i osam asistencija. Kod gostiju iskočio je Bunn s 20 poena i osam skokova.

Niti ovo kolo nije bilo sretno po Pau Orthez. Na gostovanju kod Choleta poraženi su 76:58 u susretu u kojem su tek u prvih deset minuta ličili na momčad. Katastrofalna sezona po Pau dovela je do toga da se slavni francuski klub nalazi na pretposljednjoj poziciji, a ako Clermont svlada Le Mansa, past će i na posljednju. U Choletu nisu imali rješenja prije svih za Dobbinsa (17 poena) i Marquisa (16 poena, 12 skokova).

Francusko prvenstvo, 12. kolo
Nancy – Roanne 85:58, Chalon – Orleans 78:61, Dijon – Gravelines 85:79, Cholet – Pau Orthez 76:58.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!