Zimski sportovi

Palander i Raich na vrhu

Ivor Krapac • nedjelja, 16.12.2007.

Finac Kalle Palander osigurao je vodstvo nakon prve vožnje veleslaloma u Alta Badiji. Najboljem finskom skijašu "za petama" su Austrijanac Benjamin Raich i ove sezone vrlo dobri Kanađanin John Kucera, obojica s malim zaostatkom...

Palander, Raich i Kucera poprilično su odmaknuli pratnji. Finac je završio prvu vožnju na vodećoj poziciji s 1:15.05 minuta, dok Raich, koji je startao prvi, ima 16, a Kucera 20 stotinki zaostatka. Koliko je vodeći trojac bio dominantan, potvrdit će činjenica da je u istoj sekundi s njima bio još jedino Talijan Manfred Moelgg s 87 stotinki zaostatka za Palanderom, dok je petoplasirani Švicarac Marc Berthod zaostao već sekundu i osam stotinki za vodećim Fincem.

Didier Cuche i Bode Miller predvode listu onih koji su razočarali odustajanjem ili slabim vremenom. Švicarac Cuche, trenutno vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa, napravio je dvije veće pogreške i ušao u cilj s čak tri sekunde i 34 stotinke zaostatka za Palanderom, završivši tek na 43. mjestu, izvan kruga prvih 30 koji ulaze u drugu vožnju. Miller je, pak, nakon dobrog starta u utrku izletio zbog loma skije tijekom vožnje i time ostao bez prilike da se bori za nove bodove.

Vezane vijesti

Od skijaša iz prve jakosne skupine, odustali su i Francois Bourque i Didier Defago, dok vrijedi izdvojiti slučaj Amerikanca Teda Ligetyja, trenutno vodećeg u ukupnom poretku veleslaloma, koji je zakasnio na jučerašnje izvlačenje startnih brojeva i zbog toga "popio" kaznu spuštanja u startnom poretku. Danas je u utrku krenuo tek 45., no to mu nije zasmetalo da stigne na respektabilno deseto mjesto sa sekundom i 68 stotinki zaostatka za Palanderom.

Druga vožnja počinje u 12,45 sati.

Alta Badia, veleslalom, prva vožnja:
1. Kalle Palander (Finska) 1:15.05 minuta
2. Benjamin Raich (Austrija) +0.16
3. John Kucera (Kanada) +0.20
4. Manfred Moelgg (Italija) +0.87
5. Marc Berthod (Švicarska) +1.08
6. Stefan Görgl (Austrija) +1.12
7. Markus Larsson (Švedska) +1.23
8. Hannes Reichelt (Austrija) +1.46
9. Daniel Albrecht (Švicarska) +1.49
10. Ted Ligety (SAD) +1.68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!