Nogomet

Ivan Klasnić opet zabija!

Ante Pažanin • nedjelja, 16.12.2007.

Ovaj ligaški vikend ostati će upamćen, što se naših igrača tiče, po sjajnoj utakmici Ivana Klasnića koji je na najbolji mogući način dokazao da ne samo da se može vratiti igranju nogometa nakon transplatacije bubrega, nego i da se može vratiti pogocima. Ivan je odigrao sjajnu utakmicu protiv Bayer Leverkusena pomogavši Werderu sa svoja dva pogotka i asistencijom da visoko nadvisi svoje protivnike. Osim toga treba spomenuti pogotke Ivice Olića i Marija Bazine, ali i još jedno preseljenje Eduarda na tribine...

Ivan Klasnić (Werder) – Ivan doživljava možda i najljepše dane karijere. Nakon transplatacije bubrega, oporavka i konačnog povratka u nogomet koji je sam po sebi bio iznenađenje odigrao je fantastičnu utakmicu protiv Bayer Leverkusena u kojoj je sudjelovao s dva pogotka i asistencijom. Zabio je prvi i treći pogodak i asistirao za peti pogodak Werdera za konačnih 5:1. Nastavi li s ovakvim igrama Slaven Bilić će imati još jednu slatku brigu više koga od napadača povesti na Europsko prvenstvo.

Jurica Vranješ (Werder) – nakon slabe partije zamijenjen u 31. minuti susreta s Bayer Leverkusenom.

Mladen Petrić (Borussia Dortmund) – Mladen je sudjelovao svih 90 minuta u novom teškom porazu svog kluba u gostima kod Wolfsburga (4:0) i bio je jedna od rijetkih svijetlih točaka u ponovno blijedoj predstavi Borussije.

Robert Kovač (Borussia Dortmund) – trener Borussie Thomas Doll ovaj put se odlučio ostaviti Roberta na klupi što se pokazalo lošim riješenjem pošto je obrana momčadi iz Dortmunda popila četiri komada u Wolfsburgu.

Ivan Rakitić (Schalke) – nakon kazne zbog predugog uživanja na koncertu Mile Kitića Ivan se vratio u momčad i odigrao 75 minuta u pobjedi protiv Nürnberga u Gelsenkirchenu (2:1).

Ivo Iličević (Bochum) - fantasista mlade hrvatske reprezentacije bio je izvan kombinacija za susret Bochuma i Hanse Rostock koje završio 2:0 za momčad iz Rostocka.

Krešo Ljubičić (Eintracht Frankfurt) – s tribina je pratio gostujuću pobjedu svoje momčadi protiv Duisburga (1:0).

Leon Benko (Nurnberg) – nije ulazio s klupe u igru u gostujućem porazu od Schalkea.

Ivica Olić (HSV) – pogotkom u zadnjoj minuti spasio bod HSV-u na gostovanju kod Karlsruhea (1:1).

Joe Šimunić (Hertha) – igrao svih 90 minuta u domaćem remiju bez golova protiv lidera Bayerna, ovaj put na svojoj prirodnoj poziciji u obrani.

Andre Mijatović (Arminia Bielefeld) – bivši branič Rijeke i Dinama zbog ozljede nije konkurirao za sastav.

Mario Cvitanović (Energie Cottbus) – odigrao solidnih 90 minuta u visokoj pobjedi svoje momčadi nad Hannoverom (5:1).

Stiven Rivić (Energie Cottbus) – ušao u 90. minuti dvoboja s Hannoverom.

Kristijan Ipša (Energie Cottbus) – nije ulazio u igru u gore spomenutom dvoboju.

Ivan Jurić (Genoa) – splitski nogometaš još je jednom odradio svih 90 minuta za Genou, ovaj put u gostima kod Empolija (1:1).

Dario Knežević (Livorno) – suret između Livorna i Milana odgođen je za 13. veljače zbog Svjetskog klupskog prvenstva na kojem su ovaj vikend nastupali rossoneri.

Dario Šimić (Milan) – Dario niti ovaj put nije bio u milosti trenera Carla Ancelottija. U finalu Svjetskog klupskog prvenstva u kojem je Milan savladao Boca Juniorse s 4:2 lider obrane hrvatske reprezentacije nije sudjelovao ni minute.

Saša Bjelanović (Torino) – odigrao 83 minute utakmice protiv Rome na kojoj nije bilo pogodaka, zaradio i žuti karton.

Igor Budan (Parma) – Riječanin je i dalje van sastava zbog ozljede.

Marko Babić (Betis) - ušao u 54. minuti dvoboja protiv Almerije, koji je momčad iz Seville pobijedila 3:1.

Niko Kranjčar (Portsmouth) – Proveo svih 90 minuta u domaćem porazu od Tottenhama (1:0), odigrao solidnu utakmicu, ali osim zarađenog žutog kartona nije imao konkretan napadački učinak po vrata gostiju iz Londona.

Eduardo (Arsenal) – nakon dva uzastopna starta, protiv Newcastlea i Middlesbrougha, Dudu je s tribina Emirates stadiona morao je odgledati veliki derbi svoje momčadi s Chelseajem koji je završio s 1:0 za Topnike.

Vedran Ćorluka (Manchester City) – Vedran je i dalje standardan i pouzdan u momčadi Cityja, još jednom svih 90 minuta u uzbudljivoj domaćoj utakmici Cityja i pobjedi nad Boltonom (4:2).

Danijel Pranjić (Heereenven) – osječki vezni odigrao je svih 90 minuta za svoju momčad koja je odnijela sva tri boda na gostovanju kod NAC Brede (1:0).

Srđan Lakić (Heracles) – odigrao posljednjih 12 minuta na gostovanju kod Utrechta koje je neuspješno završilo po Srđanovu momčad (3:1).

Marijo Bazina (Rapid) – Marijo nastavlja s sjajnim igrama i pogocima u austrijskom prvenstvu, ovaj put je zabio prvi pogodak Rapida koji je s 2:0 savladao LASK, zamijenjen četiri minute prije kraja susreta.

Mario Tokić (Rapid) – bivši branič Dinama i hrvatske reprezentacije 90 je minuta predvodio obranu Rapida u gore spomenutom susretu.

Mate Bilić (Rapid) – niti na klupi u susretu s LASK-om.

Silvije Čavlina (LASK) – cijelu utakmicu branio vrata svoje momčadi protiv Rapida, dva udarca nije uspio obraniti.

Marijo Mijatović (LASK) – ušao u 69. minuti protiv Rapida.

Željko Pavlović (Wacker) – cijelu utakmicu čuvao vrata Wackera protiv Rieda i uspio sačuvati netaknutu mrežu što je također uspjelo i vrataru Rieda.

Niko Kovač (Salzburg) – kapetan naše izabrane vrste po običaju je svih 90 minuta predvodio momčad Salzbuga koja je u Grazu remizirala sa Sturmom 1:1.

Ivan Leko (Club Brugge) – bivši vezni Hajduka odigrao je cijelu utakmicu u veznom redu plavo-crnih iz Bruggea u derbiju protiv Anderlechta koji je završio sretno za njegovu momčad (1:0).

Dario Smoje (Gent) – nije bio niti na klupi na gostovanju kod Charleroia (2:1 za Gent).

Ivica Banović (Freiburg) – bivši Zagrebaš zbog žutih kartona nije mogao nastupiti u gostujućem remiju kod Wehen Wiesbadena (2:2).

Hrvoje Vuković (Alemannia Achen) – ušao u 78. minuti gostujućeg dvoboja svoje momčadi kod Koblenza na kojem nitko nije postigao pogodak.

Marino Biliškov (Greuter Furth) – svih 90 minuta proboravio u obrani Greuter Fürtha koji je doma visoko nadigrao Hoffenheim (4:1).

Kristijan Po

Zvonimir Deranja (Libourne) – odigrao cijeli susret francuskog Kupa protiv Romorantina koji je Libourne izgubio 1:0 i tako ispao iz daljnjeg natjecanja. lovanec (Libourne) – odigrao posljednjih 12 minuta gore spomenutog susreta.

Teo Kardum (Libourne) – nije konkurirao za sastav protiv Romorantina.

Ivica Rajčić (Bari) – odigrao cijelu utakmicu u gostima kod Trevisa, završilo je 2:1 za Bari.

Nikica Jelavić (Waregem) – bivši napadač Hajduka igrao je 88 minuta u teškom porazu svoje momčadi kod Racing Genka (5:2).

Ivan Bošnjak (Racing Genk) – strijelac iz Vinkovaca nije ulazio u igru u visokoj pobjedi Genka protiv Waregema.

Goran Ljubojević (Racing Genk) – mladi Osječanin još jednom je bio van konkurencije za sastav.

Mario Carević (Lokeren) – nije bio niti na klupi u domaćem remiju protiv Westerloa (1:1).

Antun Dunković (Mechelen) – zamijenjen u 64. minutid domaćeg poraza od Beerschota (2:1).

Dražen Gović (Moeskroen) - izvan konkurencije za utakmicu protiv Roselearea koju je njegova momčad izgubila na domaćem terenu 3:1.

Ivan Milas (Mons) – s tribina odgledao susret sa Sint-Truidenom na kojem nije bilo pogodaka.

Marko Marić (Lille) – izvan kombinacija za sastav protiv St. Etienna u utakmici koju je Lille pobijedio doma s 3:0.

Jerko Leko (Monaco) – Jerko nije konkurirao za sastav Monaca koji je pobijedio Lens na domaćem terenu s 2:0.

Vedran Runje (Lens) – drugi vratar hrvatske reprezentacije cijelu je utakmicu čuvao vrata Lensa, dva pogotka završila su iza njegovih leđa.

Igor Gal (Rizespor) – nekadašnji branič Hajduka nije ulazio u igru u gostujućoj pobjedi nad Anakarasporom (2:1).

Mario Galinović (Panathinaikos) – hrvatski reprezentativni vratar 90 je minuta čuvao mrežu svoje momčadi u gostima kod Panioniosa, jedna je lopta završila iza njegovih leđa što je bio i jedini gol na utakmici.

Anthony Šerić (Panathinaikos) – bivši reprezentativac Hrvatske također je odigrao cijelu utakmicu protiv Panioniosa.

Ivica Majstorović (Panionios) – odigrao svih 90 minuta protiv Panathinakosa.

Dario Krešić (Panionios) – ovaj put nije čuvao vrata svoje momčadi koja je pobijedila PAO.

Tomislav Butina (Olympiacos) – bivši prvi vratar reprezentacije još jednom nije bio niti na klupi momčadi iz Pireja koja je pobijedila u velikom derbiju AEK s 1:0.

Zdravko Popović (OFI Kreta) – ušao šest minuta prije kraja u domaćem dvoboju svojeg kluba protiv Iraklisa.

Darko Miladin (Ergotelis) – odigrao čitavu utakmicu protiv Levadiokosa koja je završila bez pogodaka.

Mario Budimir (Ergotelis) – kao i Darko svih 90 minuta igrao u napadu Ergotelisa.

Ante Tomić (Xanthi) – bivši vezni Dinama ušao je u 81. minuti na gostovanju kod Arisa.

Ivan Turina (Xanthi) – ovaj put nije bio na golu Xanthija u susretu s Arisom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!