Košarka

Planinić griješio, Barać pogađao

Kristian Hohnjec • nedjelja, 16.12.2007.

Zoran Planinić prometnuo se u tragičnu figuru derbija Barcelone i Tau Ceramice, kojeg je odlučio Slovenac Jaka Lakovič. Marko Tomas igrao je veoma loše u porazu Fuenlabrade, a Stanko Barać veoma dobro u pobjedi Pamese....

Barcelona je u Blau Grani dobila derbi protiv Tau Ceramice nakon produžetka 89:85. Na isteku regularnog dijela (71:71) Spahijina momčad imala je napad za pobjedu, ali Zoran Planinić (29 minuta, sedam poena, 3/11 iz igre, 0/2 slobodna, dva asista, tri izgubljene lopte) izgubio je loptu. Loša rola našeg reprezentativca nastavila se i u produžetku promašenim slobodnim bacanjima i novim gubitkom posjeda, što je iskoristio Jaka Lakovič (16 poena, sedam skokova, sedam asista, pet krađa) i odveo Barcu na nedostižnih 80:71. Mario Kasun (14 minuta, 12 poena, 6/7 šut) još jednom se mučio s osobnim pogreškama, a petu je zaradio na početku 37. minute.

U utakmici na mali broj poena Menorca je pobijedila Fuenlabradu 57:53. Baždarić (sedam poena, 2/8 šut, tri skoka, dva asista) i Stojić (osam poena, 2/4 šut, četiri skoka, tri dodavanja) bili su solidni u redovima domaćina, dok je Marko Tomas (jedan poen, 0/6 šut, tri skoka, tri izgubljene lopte) za Fuenlabradu odigrao veoma loše.

Najbolji Hrvat u nedjelju bio je Stanko Barać, koji igra iznenađujuće dobro za rookieja u Španjolskoj. Bivši igrač Širokog izvrsno je iskoristio 22 minute u uvjerljivoj pobjedi Pamese nad Leonom (96:74) - 14 poena, 6/7 šut, sedam skokova i dvije blokade.

Iako bez najvažnijeg post strijelca - Daniela Santiaga, Unicaja je uspješno apsolvirala teško gostovanje u Gironi (73:83). Raspoložen je bio Jiri Welsch (19 poena), a visoki Gabriel (17 koševa) pogodio je četiri trice. Nakon što je cijelo ljeto proveo s reprezentacijom, Davor Kus u očiglednom je i očekivanom padu forme - 14 minuta, dva poena, 1/3 šut, asist.

ACB, 12. kolo, nedjelja: Menorca - Fuenlabrada 57:53; Barcelona - Tau Ceramica 89:85 (produžetak); Manresa - Granada 74:76; Girona - Unicaja 73:83.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!