Rukomet

Katja Nyberg MVP

Ivan Ambroš • nedjelja, 16.12.2007.

Nakon odigrane posljednje utakmice Svjetskog prventva za najbolju igračicu turnira izabrana je Katja Nyberg, a najbolju sedmorku čine: Valerie Nicolas, Polina Vyakhireva, Yana Uskova, Ionela Stanca Galca, Gro Hammerseng, Anita Görbicz i Grit Jurack.

Sviđao se nekima izbor ili ne, Katja Nyberg je proglašena najkorisnijom igračicom turnira (MVP). Za najbolju vratarku izabrana je Francuskinja Valerie Nicolas, za lijevo krilo Ruskinja Polina Vyakhireva, desno krilo Ruskinja Yana Uskova. Najbolja kružna napadačica je Rumunjka Ionela Stanca Galca, lijevi vanjski Norvežanka Gro Hammerseng, srednji vanjski Mađarica Anita Görbicz i najbolji desni vanjski Njemica Grit Jurack.

Pasičnik, Grubišić, Penezić i Tatari

Iako o izboru najkorisnije igračice i „all star teama“ možemo raspravljati, puno su pouzdanije statistike koje kažu sljedeće: Grit Jurack je uvjerljivo najbolji strijelac turnira s 85 postignutih golova i postotkom realizacije od 62%. Među 40 najboljih strijelaca Svjetskog prvenstva samo je jedna hrvatska reprezentativka, i to Svitlana Pasičnik s 41 postignutim golom i sa 61% realizacije.

Vratarka s najvećim postotkom obrana je Norvežanka Terese Pedersen s 48% obrana. Naša Jelena Grubišić se probila među 14 najboljih vratarki turnira s 35% obrana.

Prvi asistent turnira je Korejka Oh Seongok s 42 asistencije. Naše Andrea Penezić i Miranda Tatari su na 31. mjestu ljestvice svaka s po 16 asistencija.

Sve u svemu, ocjene uspješnosti naših ostalih reprezentativki prepustit ćemo stručnjacima, u nadi da će se jednog dana u „all star teamu“ Svjetskog prvenstva naći i pokoja Hrvatica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!