Košarka

Uvjerljiva Lottomatica, Ukić dobar

Ivana Spahija • nedjelja, 16.12.2007.

Susreti 14. kola talijanske košarkaške lige nisu donijeli previše iznenađenja. Repešina Lottomatica Roma u sjajnoj je predstavi na domaćem parketu nadigrala goste iz Udina, a Roko Ukić bio je dobar u dresu pobjedničke momčadi. Montepaschi iz Siene i dalje ruši sve rekorde...

Lottomatica je na domaćem terenu potopila košarkaše Snaidera iz Udina rezultatom 93:64. Nakon prvih deset minuta domaćini su imali prednost od 16 poena, a gosti iz Udina su u drugoj četvrtini uspjeli smanjiti na +13 Lottomatice (45:32). U nastavku su se razigrali rimski košarkaši predvođeni Allanom Rayom (15 poena, četiri skoka i šest asistencija) i na kraju treće četvrtine ostvarili su prednost od 32 poena (76:44) i riješili susret koji je na kraju završio s 29 poena prednosti rimske momčadi.

Uz Raya, u pobjedi Lottomatice istaknuo se i naš Roko Ukić koji je za 25 minuta provedenih u igri postigao 14 poena kojima je pridodao tri skoka i isto toliko asistencija. Od gostiju, najučinkovitiji je bio Jerome Allen sa 17 postignutih poena.

Vodeća momčad prvenstva i dalje obara sve rekorde. Montepaschi iz Siene je u 14. kolu prvenstva ostvario svoju 14. pobjedu. Iako su košarkaši Siviglie Wear tijekom cijelog susreta pružali dobar otpor, gosti iz Siene ipak su ostvarili pobjedu rezultatom 91:100. Prvo ime susreta je odlični Rimantas Kaukenas koji je u dresu Montepaschija ubacio 24 poena uz tri skoka i isto toliko asistencija. Iz redova Sivlglie Wear, najviše se istaknuo Clay Tucker koji je postigao 21 poen uz tri skoka.

Air Avellino našeg Nikole Radulovića (23 minute, 9 poena, dva skoka i dvije asistencije) na domaćem je terenu poražen od momčadi Solsonice iz Rietija rezultatom 75:83. Nakon prve, izjednačene četvrtine (22:22), gosti su na odmor otišli pri prednosti od tek dva poena (34:36). Domaćini su u nastavku preokrenuli rezultat i poveli s 60:53, ponajprije zahvaljujući Ortizu i Smithu. Posljednja četvrtina donijela je novi preoket, a gosti su uzeli konačnu pobjedu. Najraspoloženiji u redovima Solsonice bio je odlični Morris Finley koji je ubacio 20 poena uz tri skoka i dvije asistencije.

Kod kuće je bila uspješna i momčad Upim Bologne koja je svladala Benetton rezultatom 75:63. Domaćini su održavali prednost tijekom cijelog susreta i gosti iz Trevisa nisu uspjeli ugroziti upitnost pobjede Upim Bologne. Dalibor Bagarić proveo je 12 minuta na parketu za Upim Bolognu, ubacio je dva poena kojima je pridodao dva skoka i jednu asistenciju. Pobjedi domaćina najviše je pridonio Horace Jenkins s 24 postignuta poena uz dva skoka i tri asistencije, a od gostiju se najviše istaknuo Reece Gaines s 19 ubačenih poena uz osam skokova i jednu asistenciju.

Jednu od rijetkih pobjeda na gostujućem terenu u ovom kolu upisala je momčad Armani Jeansa koja je u Cantuu uzela pobjedu Tisettanti rezultatom 70:79. Iako su susret bolje otvorili domaćini koji su nakon prvih deset minuta imali dva poena prednosti (19:17), preokret je uslijedio već u drugoj četvrtini u kojoj su košarkaši iz Milana došli do +6 (36:42). U nastavku su gosti uspjeli održati sličnu razliku i uzeti bodove iz ovog susreta. Ansu Sesay (22 poena, 9 skokova i jedna asistencija) i Danilo Gallinari (22 poena, 5 skokova) doveli su milansku momčad do pobjede. Od domaćina, najbolji je bio Gerald Fitch s 19 ubačenih poena.

Pobjedu je ostvario i Cimberio Varese koji je kod kuće nadigrao momčad La Fortezze Bologne rezultatom 74:70. Iako su tijekom cijelog susreta domaćini održavali prednost od desetak poena, sve su mogli prokockati u posljednjoj četvrtini u kojoj su se gosti približili na samo četiri poena zaostatka. Mate Skelin je za 30 minuta provedenih na parketu u dresu pobjedničke momčadi ubacio pet poena kojima je pridodao čak 12 skokova i jednu asistenciju. Prvo ime susreta je Aleksandar Capin iz Cimberija koji je postigao 25 poena uz dva skoka i pet asistencija.

Pobjedu u ovom kolu upisala je i momčad Legee koja je na domaćem terenu u Scafatiju svladala momčad Eldo Napolija rezultatom 94:84, a gostima iz Napulja nije pomoglo ni 25 poena Chrisa Monroea. Pobjedi Legee najviše je pridonio Marcus Hatten koji je postigao 19 poena uz šest skokova i dvije asistencije.

Na domaćem su parketu slavili i košarkaši Angelica iz Bielle svladavši momčad Premiate rezultatom 84:73. Susret je bio prilično izjednačen tijekom svih 40 minuta, a u posljednjoj su četvrtini domaćini prevođeni sjajnim B.J. Elderom (24 poena, pet skokova, četiri asistencije) upisali i konačnu pobjedu. Od gostiju, istaknuli su se Ricky Minard i Valerio Amoroso s po 17 postignutih poena.

Lega A Basket, 14. kolo: Lottomatica Roma - Snaidero Udine 93:64, Siviglia Wear Teramo - Montepaschi Siena 91:100, Air Avellino - Solsonica Rieti 75:83, Upim Bologna - Benetton Treviso 75:63, Tisettanta Cantu - Armani Jeans Milano 70:79, Cimberio Varese - La Fortezza Bologna 74:70, Legea Scafati - Eldo Napoli 94:84, Pierrel Capo d'Orlando - Scavolini Spar Pesaro 83:85, Angelico Biella - Premiata Montegranaro 84:73.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!