Košarka

Longinu i Perkoviću pobjeda

Sanja Čalić • ponedjeljak, 17.12.2007.

Trinaesto je kolo njemačke lige bilo uspješno za prve četiri momčadi s vrha ljestvice, a značajan doprinos pobjedi Ewe Basketsa kojom drže deseto mjesto u prvenstvu dali su i Jasmin Perković i Branimir Longin

Izvrstan nastup Jasmina Perkovića (19 poena, 13 skokova) koji je bio najbolji igrač Ewe Basketsa mnogo je doprinio pobjedi momčadi iz Oldenburga nad TBB Trierom (67:74). Gosti su na kraju prvog dijela imali povoljniji rezultat, međutim u nastavku su u trećoj četvrtini postigli tek sedam poena kojima su omogućili Trieru preuzimanje vodstva. Ewe se u završnici ponovno vratio u svoj ritam što mu je osiguralo pobjedu, a osim Perkovića i Longin je imao vrlo dobru rolu. On je u 22 minute uz dva skoka i asistenciju postigao i 11 poena.

Artland Dragonsi uvjerljivo su na svom parketu svladali NY'er Phantomse (88:66) u susretu u kojem su imali kontrolu u svojim rukama od samog početka. Iako je u gostujućoj momčadi bio raspoložen Drevo (15 poena, šest skokova), Artland Dragonse je u ovom susretu do pobjede odveo Chubb (23 poena, tri skoka).

U iznimno izjednačenom dvoboju Köln 99ersima bio je potreban produžetak za slavlje nad Brose Basketsima (94:92). Domaćini su, u čijim je redovima vrlo dobro odigrao Nadjfeji (24 poena, sedam skokova, četiri asistencije), imali prednost od dva poena i na poluvremenu, međutim nisu je uspjeli ni povećati, a ni zadržati u drugom dijelu (83:83), no na kraju su ipak došli do novih bodova. Najučinkovitiji igrač utakmice bio je Šuput s 31 postignutim poenom uz dva skoka i tri asistencije.

Berlinska je Alba nakon pobjede nad Dt. Bank Skylinersima (76:64) zadržala prvo mjesto na ljestvici. Iako su Skylinersi pružali vrlo dobar otpor Albi, ključni trenutci utakmice odigrani su u drugoj četvrtini koju je Alba prdvođena Femerlingom (devet poena, šest skokova) i Brownom (14 poena) osvojila s čak 15 poena razlike (24:9).

Giessen 46ersi ponizili su Walter Tigerse na svom parketu (90:50), budući da je jedini raspoloženi igrač gostujuće momčadi bio Katić (14 poena, 12 skokova). Velika nadmoć Giessena, za koje je sjajno odigrao Rouse (22 poena, 12 skokova) bila je najočitija u drugoj dionici kada su domaćini Walter Tigerse limitirali na tek pet poena.

Minimalne prednosti koje su Giantsi iz Leverkusena imali na kraju četvrtina donijele su im na kraju bodove na gostujućem parketu EnBw Ludwigsburga (87:93). Za pobjedničku je momčad vrlo dobar nastup imao Winters (27 poena, devet skokova), dok se u protivničkoj momčadi istaknuo Ferreira do Nascimento (22 poena, šest skokova).

S. City Jena vrlo je dobro otvorila susret protiv Bremerhavena, no njihovo su vodstvo do kraja poluvremena domaćini anulirali, budući da je momčad S. City Jene postigla tek sedam poena u nastavku. U trećoj je dionici Bremerhaven nastavio s boljom igrom kojom je dominirao Jonusas (23 poena, četiri skoka), a nakon vrlo neizvjesne završnice ipak je uspio upisati nove bodove (73:72).

Digibu Basketsi koje je predvodio Peavy s 25 poena i četiri skoka nadjačali su u gostima ratiopharm Ulm rezultatom 81:106. Od samog početka gosti su ostvarili prednost koju tijekom čitavog susreta nisu ispuštali iz ruku što im je donijelo nove bodove na ljestvici.

Bolje odigrana druga četvrtina bila je odlučujuća u pobjedi Telekom Basketsa nad BG 74 Göttingenom (75:79). Svoj su veliki obol pobjedi gostiju dali Burrell koji je postigao 19 skokova i šest skokova i Conley s 18 poena i devet skokova.

Njemačka liga, 13. kolo: TBB Trier – EWE Baskets 67:74, Artland Dragons – NY'er Phantoms 88:66, Köln 99ers – Brose Baskets 94:92, Alba Berlin – Dt. Bank Skyliners 76:64, Giessen 46ers – Walter Tigers 90:50, EnBw L'burg – Giants L'kusen 87:93, Bremerhaven – S. City Jena 73:72, ratipharm Ulm – digibu Baskets 81:106, BG 74 Göttingen – Telekom Baskets 75:79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!