Nogomet

Aquaviva u ruletu, sjajni Gospić i Agrokor

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.12.2007.

U nedjelju je startalo treće kolo Kutije šibica. Gledatelji su mogli uživati u izvrsnom malom nogometu, a dan je protekao bez većih iznenađenja. U kategoriju neočekivanih rezultata spada tek ispadanje osječkog Hotela Wienne dok je Aquaviva u utakmici dana uspjela svladati nakon sedmeraca MNK Cvjetno Purgeraj...

Nakon što je u subotu briljirao protiv Selekcije KMNL i postigao četiri pogotka, nekadašnji član Osijeka Igor Mostarlić odradio je odličnu utakmicu i u trećem kolu. Njegov Nexe Beton sa 6:0 ispratio je OVB Croatiju, a Mostarlić je postigao tri pogotka. Preostala tri postigli su Marko Krznar, Damir Ćopić i Siniša Ferenček.

Sportnetovi Krvnici Slane srdele CB Roko poraženi su s uvjerljivih 5:1 od vrlo dobrog LKK Proma. Veselinović, Musa i Orešković donijeli su LKK Promu veliku prednost i praktički riješili pitanje pobjednika. Srdele su smanjile deset minuta prije kraja preko Tomića, ali Miletić i Musa u samoj završnici stavljaju "točku na i".

Iznenadila je ekipa Electroluxa koja je eliminirala osječki Hotel Wiennu s 2:1. Iako su Osječani u sastavu imali nekoliko odličnih malonogometaša (Hrnčević, Šolić, Serdarušić), Electrolux je slavio. Čovjek odluke bio je Krunoslav Gazdić koji je prvo doveo Electrolux do vodstva, a zatim i osigurao im četvrto kolo golom u 39. minuti. Pogotkom u 28. minuti Aleksandar Šolić vratio je Wiennu u igru, ali nisu izdržali i posve preokrenuli rezultat.

Član Prve HMNL MNK Potpićan pod nazivom Marcomatic Potpićan 98 očekivano je nadigrao MA 007 iz Makarske. Bilo je to klasično gaženje u kojem su igrači Potpićana slavili 8:0. Posebno raspoložen bio je Dalibor Radusin koji je bio četverostruki strijelac, dva je dodao odlični Keven Drndić, a po jedan Žarko Martedić i Nikola Radmanović.

Put na Kutiji šibica u trećem kolu završen je za Sportske novosti. Mala škola nogometa Bubamara Macron slavila je lakše no što rezultat govori s 3:2. Nakon 28 minuta igre Bubamara je s dva gola Frane Petričevića i jednim Marka Krsnika imala 3:0 da bi do kraja zakomplicirala situaciju. Prvo u 33. minuti Čaić pogađa svoju mrežu, a zatim u 39. minuti Janko Goleš odvodi susret u neizvjesnost smanjivši na 3:2. Ipak snage za veliki preokret nije bilo.

Slika 1 od 1.
Foto: Tomislav Pacak

Sjajnu utakmicu odigrali su pojačana Aquaviva i MNK Cvjetno Purgeraj. U očekivano neizvjesnom susretu odlučili su sedmerci, a s(p)retnija je bila Aquaviva, točnije Domagoj Abramović koji je raspucavao pet serija s Alexandrom Mikulićem i svih pet puta bio uspješan. Mikulićev posljednji pokušaj nije završio u mreži i Aquaviva ide dalje. Inače u 40 minuta rezultat je bio 2:2, a već u prvih sedam minuta postignuta su tri pogotka. Prvo je MNK Cvjetno Purgeraj poveo preko Ivana Čunčića da bi u četvrtoj minuti Miljenko Mumlek poravnao na 1:1.. Već u sedmoj Aquaviva je ponovno u zaostatku nakon gola Damira Starčevića da bi u 23. minuti Andrija Balajić donio novo poravnanje i 2:2 ostalo je do kraja regularnog dijela.

Vrlo dobru ekipu okupili su Stojko Mamić i Stjepan Pavlic pod imenom Ritz Cabareta. Ipak u trećem kolu pošteno ih je namučila splitska Konoba Dalmatino i tek pogotkom u 40. minuti Dalibora Duvnjaka Ritz Cabaret ide dalje. Već u četvrtoj minuti Brčić ih je doveo u vodstvo, ali Bašić je u sedmoj vratio Dalmatino u igru. U igri su bili sve do spomenute 40. minute kada Duvnjak pogađa za pobjedu.

Pod imenom GPV Elkro krije se naša najbolja malonogometna momčad Gospić. U trećem kolu bio je dovoljan više nego dobro raspoloženi Patrik Drndić koji je u simultanci postigao čak pet pogodaka protiv neloše slovenske ekipe u pobjedi Gospićana 7:1. Dva gola dodao je Denis Ibrišimović. Nagađanja kako su Gospićani došli Kutiju tek odraditi pokazuju se potpunom glupošću. Ponovno su pokazali svo nogometno umijeće i jure prema završnici turnira to je i posve očekivano.

Puno se očekuje i od osječkog Noćnog bara Patike koji je kvalitetu pokazao i u ovom kolu s lakoćom nadigravši 3:0 MNK Croatia Airlines. Hrvoje Ratković, Ramiz Ramić i Alen Lalić bili su strijelci za Osječane.

Očekivanu šetnju do trećeg kola imao je Agrokor koji je s 8:2 pregazio ZG Jacquard. Još jedan sastav s nizom bivših i sadašnjih reprezentativaca Hrvatske u malom nogometu, poput Gospićana pokazuje svu svoju kvalitetu. U ovoj pobjedi tri pogotka postigao je Jakov Grcić, dva Krešimir Čivrag, a po jedan Ivica Osibov, Domagoj Purgar i Mate Čuljak.

S druge strane ekipa Moderni i prijatelji okupila je niz vrsnih velikonogometaša (Čagalj, Jertec, Đalović, Bule, Jakirović, Pilipović), no u trećem kolu nisu imali lagan posao protiv haklera iz Strožanca. Ipak su na kraju slavili 2:0 golovima Jakše Jurkovića i Radomira Đalovića.

Kutija šibica, treće kolo:
Strojopromet - CB Cool Rohde 4:0, OVB Croatia - Nexe Beton 0:6, Slane srdele CB Roko - LKK Prom 1:5, MNK Fotex - MNK Crnica Krka promet 5:1, Hotel Wienna - Electrolux 1:2, Legea Šport - MNK AMB Kolor 2:1, MA 007 - Marcomatic Potpićan 98 0:8, MNK Gumiservis Kantrida - Tabacco Night Club Babilon 1:2, Mala škola nogometa Bubamara Macron - Sportske novosti 3:2, Aquaviva - MNK Cvjetno Purgeraj Diadora 10:9 (2:2), Konoba Dalmatino - Ritz Cabaret Noćni klub 1:2, Trogir Mapa 3 - Raško metali 4:7, Elektro Kralj - GPV Elkro 1:7, Noćni bar Patika - MNK Croatia Airlines 3:0, Agrokor - ZG Jacquard 8:2, MNK Strožanac - Moderni i prijatelji 0:2.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!