Košarka

Celticsi lako u Torontu

Kristian Hohnjec • ponedjeljak, 17.12.2007.

Nedjeljni ogledi mnogo su obećavali, da bi na kraju donijeli četiri glatke pobjede bez ikakve neizvjesnosti. Boston je seriju nastavio u Torontu, Portland je bio iznenađujuće uvjerljiv u Pepsi Centru, a Lakersi su lakoćom svladali Clipperse...

Kada Baron Davis ubaci dva poena uz asistenciju, šanse Warriorsa nisu velike. U Detroitu su bile nikakve. Pistonsi su već u drugoj četvrtini otišli na dvadesetak poena razlike, pa je drugo poluvrijeme bilo samo odrađivanje posla. Tayshaun Prince bio je najefikasniji igrač utakmice s 23 poena.

Celticsi su u Torontu upisali devetu pobjedu u nizu. Izostanak T.J. Forda očito je bio veći hendikep za Mitchella, nego ozljeda Raya Allena za Doca Riversa. Najbolji šuter lige, Jason Kapono bio je sam u korneru, međutim nije uspio pogoditi tricu za povratak na -7 početkom posljednje četvrtine. Odmah potom Celticsi rade mini-seriju i završavaju posao. Kevin Garnett (16 poena, osam skokova, šest asista) još je jednom bio prva figura Bostona.

Svoju seriju nastavlja i Portland, sedma uzastopna pobjeda došla je neočekivano lako u Denveru. Predvođeni Brandonom Royem (26 koševa, 11 asista, šest skokova) Blazersi su početkom nastavka otišli na +20 i do kraja lako sačuvali prednost. McMillan je dobio sjajnu podršku s klupe, koja je ubacila 49 poena.

Corey Maggette pogodio je tricu sa zvukom sirene sa svoje polovice terena, te tako smanjio prednost Lakersa uoči posljednjih deset minuta - 82:76. Međutim, tada se pojavio Slovenac Aleksandar Vujačić i s 14 koševa u zadnjoj četvrtini odveo momčad Phila Jacksona do komforne pobjede - 113:92. Kobe Bryant je ubacio 32 poena.

NBA, rezultati, 16. prosinac 2007.;
Toronto Raptors - Boston Celtics 77:90
Detroit Pistons - Golden State Warriors 109:87
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 105:116
Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 113:92.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!