Zimski sportovi

Grange odličan, Kostelić dobar

Goran Tomičić • ponedjeljak, 17.12.2007.

Nakon prve vožnje slaloma u Alta Badiji vodeći je Jean-Baptiste Grange, a njegovom odličnom nastupu najbliže su došli Myhrer i Larsson. Ivica Kostelić osvojio je solidno 13. mjesto...

Grange je imao startni broj 2 i bio je prvi skijaš koji je završio vožnju, budući da je Raich haklao vrata u gornjem dijelu i odustao. Upravo u gornjem dijelu Grange je stekao ključnu prednost, od drugoplasiranog Myhrera bio je brži 48 stotinki. U nastavku je malo usporio i u sredini izgubio 12 stotinki, a sigurna vožnja u donjem dijelu stajala ga je dodatnih deset stotinki.

Švedski dvojac biti će najveća konkurencija Grangeu u drugoj vožnji. Na trećoj poziciji završio je Larsson, koji je dobro parirao Francuzu u gornjem dijelu, gdje je zaostao 30 stotinki, no nastavio je mnogo sporije i već u sredini izgubio novih 37 stotinki, a završio je 58 stotinki sporiji, ali ima dobre izglede za bolji plasman.

Ivica Kostelić odvezao je još jednu dobru, ali malo presigurnu vožnju. Već u gornjem dijelu zaostao je 93 stotinke, no nastavio je malo boljim ritmom i u sredini je izgubio 16 stotinki, a u cilj je ušao 1:26 sporiji od Grangea. Uz agresivniji nastup u drugoj vožnji može popraviti plasman.

Svjetski prvak, Mario Matt minimalno je zaostao za vodećim trojcem, a tu je odlični Neureuther. Najbolji domaći skijaš Moelgg trenutno je na sedmom mjestu, a 21. mjestom se vratio Rocca. Iznenađenja prve vožnje su Norvežanin Jansrud na 15. mjestu i Talijan Razzoli sedam pozicija ispod.

Dalibor Šamšal sa startnim brojem 70 nije uspio završiti prvu vožnju, odustao je odmah u gornjem dijelu.

Alta Badia, slalom, prva vožnja:
1. Jean-Baptiste Grange (Fra) 47:47
2. Andre Myhrer (Šve) +0:26
3. Markus Larsson (Šve) +0:58
4. Mario Matt (Aut) +0:63
5. Felix Neureuther (Njem) +0:67
6. Manfred Moelgg (Ita) +0:70
7. Manfred Pranger (Aut) +0:79
8. Reinfried Herbst (Aut) +0:88
9. Jens Byggmark (Šve) +0:97
10. Jimmy Cochran (SAD) +1:06
...
13. Ivica Kostelić (Hrv) +1:26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!