Tenis

Pet hrvatskih mušketira

HINA • ponedjeljak, 17.12.2007.

Baš svi najbolji hrvatski tenisači potvrdili su nastup i igrat će na PBZ Zagreb Indoorsu, ATP turniru koji će se od 23. veljače do 2. ožujka 2008. godine održati u Domu sportova...

To znači da će na trećem izdanju turnira nastupiti Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Ivo Karlović i Marin Čilić, a siguran je i dolazak Roka Karanušića, koji će - ako ne bude imao pravo na izravan ulazak u glavni turnir - dobiti jednu od tri pozivnice.

"Jedno su ideja i projekt, a drugo provedba. Iza nas su dva vrlo uspješna PBZ Zagreb Indoorsa, a pred nama je treći, s odličnim preduvjetima da i on bude uspješan", rekao je direktor turnira Branimir Horvat na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu.

"Više nije pitanje je li Indoors potreban ili ne, nego što si možemo priuštiti i koji će igrači doći", dodao je Horvat, potvrdivši da je turnir već osigurao svoje mjesto i u kalendaru najvećih teniskih natjecanja za 2009. godinu.

Slika 1 od 1.

Potpun popis sudionika bit će zaključen sredinom siječnja, točnije šest tjedana prije početka turnira, kad se po pravilima ATP-a zatvara lista prijava. Među tenisačima koji su se ponudili vodstvu turnira su Novak Đoković, Marat Safin, Richard Gasquet i Marcos Baghdatis, no njihovo sudjelovanje ovisit će o financijskim zahtjevima.

"Ono što su tražili na početku je za nas previše i proračun nam to ne dopušta. Tko god se prijavi dobrodošao je, no najvažniji su nam naši tenisači. Cilj nam je bio da imamo svu četvoricu najboljih i u tome smo uspjeli. Nadam se da će jedan od njih osvojiti turnir", rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Indoorsa Goran Ivanišević.

Predstojeći PBZ Zagreb Indoors održat će se u novom terminu krajem veljače, a ne kao dosad na prijelazu iz siječnja u veljaču, jer se termin preklapao s Europskim prvenstvom u klizanju koje se također priređuje u zagrebačkom Domu sportova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!