Zimski sportovi

Medvjedi za sto godina hokeja u svijetu

Sportnet • utorak, 18.12.2007.

Hokejaši zagrebačkog kluba Medveščak ove će subote utakmicom protiv slovenskog Triglava na zagrebačkom klizalištu Šalata obilježiti 100 godina igranja hokeja u svijetu i Hrvatskoj. Uz bogati show program hokejaši su pripremili i poklon iznenađenja za djecu oboljelu od Downova sindroma...

Sportska sezona 2007/2008 u svijetu je obilježena kao stota obljetnica od početka organiziranog igranja hokeja na ledu. Iako je prvi hokejski klub u Hrvatskoj službeno registriran nešto kasnije, hokej kod nas ima dugu i bogatu tradiciju, a prva organizirana igra na ledu zabilježena je već početkom 20. stoljeća.

U namjeri da proslave 100. godišnjicu igranja hokeja na ledu hokejaši zagrebačkog kluba Medveščak ove će subote, 22. prosinca, utakmicu koju igraju protiv slovenskog HK Triglav u sklopu slovenske lige posvetiti upravo obilježavanju ovog događaja. Publika će tom prigodom na gradskom klizalištu Šalata osim u zanimljivoj igri zagrebačkih Medvjeda moći uživati i u zabavnom programu i nastupu gradskih repera Stoke i Nereda, pjevača Jimmyja Stanića i skupine Chante, u toplim napicima i grickalicama te brojnim zanimljivostima.

Vodstvo kluba i igrači i ovaj su događaj odlučili obilježiti jednom humanom gestom. Naime, podsjetimo se kako su prihod od prodaje ulaznice za jednu od prethodnih utakmicu u iznosu od 30.180,00 kuna Medvjedi u cijelosti darovali obiteljima čiji su domovi stradali urušavanjem Kupske ulice u Zagrebu. Ovoga puta u suradnji s tvrtkom ONE2PLAY i Udrugom za sindrom Down hokejaši Medveščaka organizirali su 50 poklon igračaka, koje će tijekom utakmice donirati djeci oboljeloj od Downova sindroma. Ovo će za mnoge od djece biti i prvo pojavljivanje na hokejskoj utakmici te susret s ovim sportom općenito.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Povodom subotnje utakmice Damir Gojanović, kapetan momčadi, kratko je izjavio: "Nadamo se subotnjoj pobjedi protiv Triglava, ali prije svega se nadamo dobroj sportskoj zabavi za građane Zagreba, povratku publike na klizalište Šalata te radosti djece za koje smo pripremili simbolične Medveščak darove! Nadam se kako će publika doći na Šalatu, bodriti našu momčad i dobro se zabaviti!"

Utakmica zagrebačkog Medveščaka i slovenskog Triglava na klizalištu Šalata u petak 22. prosinca počinje u 18.00 sati, a ulaz je slobodan.

KHL Medveščak trenutno drži treću poziciju na ljestvici slovenske lige te u posljednje vrijeme bilježi pet uzastopnih pobjeda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!