Ostali sportovi

Blanka Vlašić i Željko Vincek laureati hrvatske atletike

HINA • utorak, 18.12.2007.

Blanka Vlašić i Željko Vincek proglašeni su za atletičarku i atletičara godine na svečanosti Hrvatskog atletskog saveza danas u zagrebačkom hotelu Esplanade...

Vlašić, svjetska prvakinja u skoku uvis iz Osake, bez konkurencije je najbolja hrvatska atletičarka ove sezone, a u svom govoru je najavila i još veće domete dogodine.

"Bila je ovo savršena godina, rezultati su bili izvan svih očekivanja i to će stvarno biti teško nadmašiti 2008. Od sljedeće godine očekujem mali pomak naprijed, a to bi svakako bila olimpijska medalja. Ipak, moja prva želja je sezona bez ozljeda i bolesti", kazala je Vlašić.

Željko Vincek je također imao dobru sezonu, a vrhunac je doživio na Svjetskom prvenstvu za atletičare do 23 godine gdje je osvojio srebro na 400 metara.

Za najboljeg juniora godine proglašen je Nikola Kišanić, za juniorku Danijela Grgić, a za najveće nade hrvatske atletike Sandra Perković i Marin Premeru. Priznanje za klub godine dobio je Dinamo Zrinjevac iz Zagreba, a posebno priznanje za doprinos atletici zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, između ostaloga, kako je naglasila voditeljica priredbe rekorderka u bacanju kladiva Ivana Brkljačić, i zbog istrčanoga maratona u Hercegovini.

Bila je ovo godina ponosa i slave za hrvatsku atletiku, ne samo zbog naslova svjetske prvakinje Blanke Vlašić, već i zbog 17 odličja sa svjetskih i europskih prvenstava svih uzrasta, kazao je nakraju predsjednik HAS-a Lucijano Sušanj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!