Tenis

Scudove muke s koljenom

Ivor Krapac • srijeda, 19.12.2007.

Iako se nadao nastupu s pozivnicom, Mark Philippoussis ipak neće moći zaigrati na Australian Openu, koji je na rasporedu 14. - 27. siječnja. Nekad osmi tenisač svijeta oprostio se od nada u nastup na domaćem Grand Slam turniru zbog problema s desnim koljenom, kojeg će morati operirati...

Scud je početkom prosinca potvrdio nastup na kvalifikacijskom turniru australskih tenisača koji će odlučiti o vlasnicima pozivnica za glavni turnir rezerviranih za domaće predstavnike, u nadi da će na taj način doći do glavnog ždrijeba domaćeg Grand Slam turnira. No, od toga neće biti ništa, uz odustajanje uoči četvrtfinalnog meča zbog ozljede desnog koljena, zbog kojeg je već bio na operaciji početkom ove godine. Desno je, tako, Philippoussisu postalo podjednako problematično kao i lijevo koljeno, kojeg je operirao triput.

Uslijed takvih poteškoća s ozljedama i nekoliko dužih stanki, pa muka s hvatanjem forme po povratku na teren, Philippoussis je već godinama daleko od najboljih dana, a zbog propuštanja cijele protekle sezone trenutno je i bez renkinga na ATP Entry listi. Posljednji put bio je na terenu u studenom 2006. na Challengeru u Mauiju.

Unatoč svemu, Philippoussis se još uvijek ne predaje, nada da će ponovno igrati tenis i dalje živi. "Gorko sam razočaran jer sam zbilja želio biti na terenu ovog australskog ljeta", komentirao je nakon nove nesreće s ozljedom: "Rekli su mi da će operacija pomoći, želim je proći i nakon toga napraviti sve što mogu da se što ranije vratim na teren."

Hoće li ovog puta biti uspjeha, prerano je prognozirati, no s već 31 godinom "na leđima" i puno propuštenog vremena zbog oba koljena teško je biti optimist...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!