Zimski sportovi

Snježna kraljica: Isti nagradni fond za skijašice i za skijaše

HINA • srijeda, 19.12.2007.

Četvrto izdanje slalomskih utrka Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu, koje je na rasporedu sredinom veljače 2008., donijet će ljubiteljima skijanja dvostruki užitak. Uz skijašice, na Sljemenu će po prvi puta nastupiti i najbolji svjetski skijaši...

Ženski noćni slalom održat će se u petak, 15. veljače, a muški slalom je u nedjelju. Organizacijski odbor "Snježne krajice" na današnjoj je konferenciji za novinare izvijestio da će u prodaji biti 18 tisuća ulaznica, a njihova cijena tek treba biti utvrđena. Prodaja ulaznica počinje sredinom siječnja, a glavni distrubuter je Generalturist.

U cijenu ulaznice uključene su obje slalomske utrke, te utrka skijaških legendi, hrana, piće i ostale zabavne aktivnosti.

Po običaju, dan uoči ženske i muške utrke, odnosno u četvrtak i subotu, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića gledatelji će moći uživati u koncertima uglednih svjetskih pop-rock glazbenika. Predstavnici Organizacijskog odbora nisu otkrili tko će gostovati, dodavši da su pregovori u tijeku.

Nagradni fond "Snježne krajice" ukupno iznosi 330 tisuća eura, odnosno po 165 tisuća eura za skijaše i skijašice.

Sljemenska utrka je po atmosferi i broju gledatelja u prošlim sezonama postala jedna od najpopularnijih u Svjetskom kupu, i već ju uspoređuju s onima Wengenu, Kitzbuehelu i Schladmingu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!