Nogomet

Hitzfeld odlučuje u siječnju

Zoran Zdelar • srijeda, 19.12.2007.

Aktualni trener minhenskog Bayerna, Ottmar Hitzfeld, nije nimalo zadovoljan trenutnim stanjem na Allianz areni unatoč tome što je njegova momčad već dulje razdoblje bez poraza. Sve ga više privlači ponuda Švicaraca, koji ga žele za izbornika. Odluku će donijeti idući mjesec...

Brojna previranja u trofejnoj bavarskoj nogometnoj momčadi mogla bi biti zaključena promjenom trenera. U Münchenu sve se češće spominje odlazak aktualnog stratega Ottmara Hitzfelda, unatoč tome što njegova momčad nije već dulje razdoblje poražena. Nered u svlačionici mogao bi ga natjerati na odlazak u susjednu Švicarsku. Država poznata po svojoj neutralnosti nudi mu prema neslužbenim informacijama izborničko mjesto.

Osim što Hitzfeld uz sebe više nema ni medije, u posljednje vrijeme kritike su počele stizati i od klupskih čelnika, pa tako njegov rad nije propustio kritizirati ni Karl-Heinz Rummenigge. Učinak od tek deset osvojenih bodova u posljednjih sedam utakmica uz samo četiri postignuta pogotka ne zadovoljava ni navijače, unatoč tome što je klub i dalje na vrhu prvenstvene ljestvice.

"Kada predsjednik kluba otvoreno kritizira trenera, užitak rada jednostavno nestaje. Posebno se to odnosi na moju situaciju kada imam niz od 24 utakmice bez poraza. U Bayernu sve polako izmiče kontroli. Posao švicarskog izbornika oduvijek me zanima, a svoju odluku gdje ću nastaviti raditi objavit ću u siječnju. Znam da ugovori u Švicarskoj nisu toliko izdašni kao u Bundesligi, no to neće biti presudan faktor prilikom donošenja odluke", kazao je Hitzfeld, koji Bayern vodi od 1. veljače ove godine, za L'Illustre.

Austrijski mediji došli su u posjed informacije da je Hitzfeld također jedan od favorita Red Bull Salzburga za nasljednika Giovannija Trapattonija, koji također u posljednje vrijeme ima problema s rezultatima. No, on se ipak ne može poput Hitzfelda braniti podatkom da nije već dulje razdoblje poražen.

Švicarsku trenutno vodi već šest godina Jakob Kuhn, a na Europskom prvenstvu iduće godine, čiji su su-domaćin s Austrijom, smješteni su u skupinu A zajedno s Česima, Portugalcima i Turcima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!