Zimski sportovi

Muška staza za skijašice

Kristian Hohnjec • četvrtak, 20.12.2007.

Skijašice natjecanje Svjetskog kupa nastavljaju u austrijskom St. Antonu. Program se otvara spustom, a u subotu će se voziti superkombinacija. Nika Fleiss i Ana Jelušić čekaju kraj godine, odnosno tehničke discipline u Lienzu...

Tri treninga uoči spusta u petak donijela su tri različite pobjednice. Na prvom je slavila Lindsey Vonn, zatim mlada Austrijka Maria Holaus, da bi posljednji otišao na stranu Nadije Styger. Šveđanka Anja Paerson koja je briljirala prošlog vikenda u Sankt Mortizu odlučila je propustiti posljednji trening, a na prva dva nije bila u samom vrhu (6. i 8. mjesto).

"Trenutačno se sjajno osjećam na skijama. Nadam se da je to bila prekretnica, mislim da sam se vratila", govorila je Paerson koja je tako ekspresno preuzela vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa ispred austrijskih nada - Nicole Hosp i Marlies Schild.

"Ovo nije ženski spust iz 2001. godine, već muška staza. Definitivno veliki izazov za skijašice. Proteklih dana je bilo prekrasno vrijeme, a prema prognozi tako bi se trebalo i nastaviti", izjavio je trener američke reprezentacije Patrick Riml.

Start spusta u petak je u 12:00 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!