Rukomet

Bronca za kadetkinje

Maja Čeko • četvrtak, 20.12.2007.

Kad se već hrvatske seniorke iz Francuske nisu vratile sa medaljom, to su učinile naše ponajbolje mlade kadetkinje pobijedivši suparnice iz skupine, Brazilke, u borbi za broncu na trećim Mediteranskim igrama.

Nakon prolaska skupine u kojoj su zauzele prvo mjesto, naše su djevojke krenule prema polufinalu u kojem su ih dočekale U 17 europske prvakinje, Francuskinje. Iako se znalo da smo za protivnice dobili jednu od najjačih mladih ekipa svejedno smo se nadali ulasku u finale. No, Francuskinje su se ipak pokazale prevelikim zalogajem i sa rezultatom od 22:16, Hrvatskoj su ostale nade za broncu.

Izbornik kadetkinja, Boris Dvoršak izjavio je za službene stranice našeg rukometnog saveza: “Šteta što ovu utakmicu nismo dobili. Imali smo neodlučen rezultat (16:16), nakon toga smo promašili penal i nekoliko zicera, Francuskinje su u nekoliko minuta napravile seriju od 6:0, odvojile se i više ih nismo mogli stići. Na kraju ovako visok poraz od 22:16 nije realan odnos snaga, ali što je tu je i brončana medalja je odličan rezultat.“

Za osvajanje bronce bilo je potrebno još jednom se suprotstaviti Brazilkama sa kojima smo u međusobnoj utakmici po skupinama odigrali sa rezultatom 20:20. Isti rezultat na semaforu je pisao i nakon utakmice za treće mjesto, ali nakon produžetaka, boljim izvođenjem sedmeraca, naše djevojke su uspjele osvojiti brončanu medalju.

Iako su sve cure sjajno odigrale, izbornik je izdvojio vratarku Zeljko, krila Grmoja i Kosanović te vanjske igračice Poljak i Rajić kao izvrsne.

U utakmici za zlato Španjolska je pobijedila Francusku rezultatom 19:15.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!