Nogomet

Sve po starome…

Vedran Attias • četvrtak, 20.12.2007.

Od Dinama niti ove večeri nismo vidjeli ništa novo. Već toliko puta viđen scenarij po kojem Dinamo igra dobro, ali ne i dovoljno dobro. Na kraju, Modri su samo zahvaljujući Kochu ostali neporaženi…

Georg Koch: Kod gola je bio potpuno nemoćan, a sve ostalo je odradio sjajno. Uvjerljivo najbolji igrač Dinama, a i same utakmice. Vrlo sigurno branio cijelu utakmice. Sjajno obranio penal, a u zadnjih desetak minuta nekoliko puta fenomenalno je reagirao i tako sačuvao neriješeno.

Etto: Jedan od onih koji je prilično zakazao večeras. U obrani je bio (standardno) dosta loš, ali u ovoj utakmici nije bio posebno aktivan niti u napadu. „Spašava“ ga činjenica što je uposlio Mandžukića kod gola, ali od Etta se očekuje puno više takvih poteza.

Dino Drpić: Ako je ovo bila generalna proba Drpića za inozemni transfer onda mu je cijena sigurno porasla. Drpić je odigrao sjajnu utakmicu po vrlo teškom i nezahvalnom terenu za obrambene igrače. Cijelu utakmicu bio je pravovremen i siguran.

Carlos: Solidan. Nije bio dobar kao drugi stoper Dinama, ali nekoliko puta je vrlo dobro reagirao. Skrivio je penal (pitanje je li zaista bio penal), ali u svakom slučaju Koch je ispravio njegovu pogrešku.

Hrvoje Čale: Još jedna vrlo dobra utakmica lijevog bočnog Dinama. Osim što je, kao i uvijek, vrhunski odradio posao u obrani – bio je dosta aktivan i prema naprijed i s Modrićem radio probleme po lijevoj strani.

Ognjen Vukojević: Još jednom se upisao u strijelce i tako poboljšao svoj nastup koji nije bio previše impresivan. Pitati će neki „a što treba raditi zadnji vezni?“ – odgovor bi bio – više nego je Ogi napravio danas.

Nikola Pokrivač: Nakon par lošijih utakmica u Modrom dresu, Pokrivač se opet odigrao sjajnu utakmicu. Pokupio je bezbroj lopti u sredini, uvijek je bio na lopti prije igrača Rennesa i jedan je od rijetkih koji je zaista bio ravnopravan u duelima.

Sammir: Što reći za Brazilca? Stalno slušamo kako on sve zna s loptom i kako je sjajan dribler, no, osim što i to pokazuje u tragovima, ništa drugo ne pokazuje. Činjenica je kako bi igrač od dva milijuna dolara trebao pokazivati i pružati (puno) više.

Luka Modrić: Kapetan je odigrao vrlo dobru utakmicu. Trudio se dosta, pretrčao puno, ali nije uspio zatresti mrežu. Dobro je razigravao suigrače i, iako ovo nije bila najbolja partija Luke u dresu Dinama, solidno je odradio svoj posao.

Mario Mandžukić: Sve je više jasno kako su izjave sportskog direktora od „bahatosti nekih igrača nakon Amsterdama“ usmjerene na mladog napadača Dinama. Imao je priliku uposliti Tadića ili Modrića u prvom dijelu nakon prodora, a u nastavku je kod 1:0 umjesto dodavanja Balabanu, odlučio napraviti još par koraka s loptom i prilika je otišla u nepovrat. Puno je trčao, ali ako se gleda kako mu je to posao, onda i nije baš nešto što treba posebno hvaliti i isticati.

Josip Tadić: Ne ide, pa ne ide. Tako bi se mogla opisati (i) ova utakmica mladića iz Đakova. Nakon svake utakmice iste priče – kada njemu krene biti će golova. Jedino je problem, i to poprilični, što nikako da mu krene. Protiv Rennesa je promašio nekoliko dobrih prilika iz kojih je, pa makar i iz zaleđa, morao barem jednom zatresti mrežu.

Did'dy Guela od 65. minute: Dostojno zamijenio Sammira. Ideja trenera bila je uvesti Guelu kada su igrači Rennesa malo umorni kako bi njegova brzina došla do izražaja, no očito kako ih igrači Dinama u prvih sat vremena i nisu umorili koliko je bilo planirano, pa je tako Manga ostao bez značajnijeg učinka.

Boško Balaban od 76. minute: Provotno prvi napadač Dinama ušao je u zadnjih 15 minuta, ali nije unio promjene. Imao je nekoliko (polu)prilika, no nije uspio opasnije zapucati na vrata domaćina. Unatoč tome vrlo se teško oteti dojmu kako bi reprezentativac Balaban ipak bolje reagirao u Tadićevim situacijama.

Tomo Šokota od 90. minute: Ušao na samom kraju, ali i ostao bez nekog učinka.

Dinamo je do samog kraja utakmice ostavljao dojam momčadi koja može proći dalje, no nisu uspjeli. Sudbina je htjela“pojesti“ još malo živaca navijačima Modrih koji su se ponadali kako je baš danas „taj dan“ kada je Koch obranio penal, ali napadi Rennesa bili su iz minute u minutu sve opasniji i na kraju Modri mogu biti vrlo zadovoljni s neriješenim.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!