Nogomet

"Imali smo ih na dlanu"

Tomislav Globan • četvrtak, 20.12.2007.

Rečenica iz naslova koju je nakon utakmice u Rennesu izrekao Branko Ivanković najbolje oslikava europsku priču Dinamove polusezone. U tri od četiri utakmice skupine Kupa Uefe Modri su ostavili bolji dojam, no na kontu su na kraju samo dva boda. Još jednom nedovoljno za europsko proljeće...

Nakon remija u Francuskoj, Branko Ivanković požalio se na težak teren, ali i sjevernoirskog suca Marka Courtneyja: "Iako uvjeti za igru nisu bili dobri, moji su se igrači bolje snašli nego domaći. Imali smo Rennes na dlanu, stvorili puno dobrih situacija, no nedostajao nam je samo malo bolji zadnji pas i brža reakcija. Primjerice, kod rezultata 0:1, Mandžukić je imao šansu dodati Balabanu i da je tada bilo 0:2, utakmica bi bila posve drukčija. Moram reći i da je sudac cijelu utakmicu sudio izuzetno tendenciozno."

Trener Dinama zadovoljan je onime što mu je momčad pokazala na zamrznutom Route de Lorientu: "Od početka smo kontrolirali, tražili gol, bili potpuno koncentrirani i organizirani. Domaćin nas, osim slučajne polušanse, nije mogao ugroziti i kako je igra odmicala, stvari su išle nama na ruku. Na vrijeme smo zabili prvi gol, a pred kraj ušao sam u maksimalan rizik uvevši Šokotu i Balabana kako bismo postigli drugi gol."

Kako Tanac ocjenjuje polusezonu maksimirskog kluba? "Ako nečime možemo biti zadovoljni, onda je to činjenica da smo odigrali 12 europskih utakmica, što je prvi put nakon 1967. godine. Afirmirala se plejada mladih igrača, što je naš veliki kapital. Vrlo kvalitetno odigrali smo sve utakmice u kojima smo u najmanju ruku bili ravnopravni, ako ne i bolji, uključujući i Werder i Ajax. Šanse za drugi krug prokockali smo protiv Basela i Branna."

Modri kapetan Luka Modrić realno je procijenio utakmicu u Rennesu, ali i cijelu Dinamovu europsku priču ove sezone: "Bili smo bolji 80 minuta, ali nismo zabili šanse što smo imali. Opet smo primili gol pri kraju nakon kojeg smo se raspali. U zadnjih nekoliko minuta napadali su nas s pet igrača na naša tri pa smo sretni što nismo i izgubili. Teren je bio izuzetno težak, leden i bilo je teško biti stabilan na nogama. Ispali smo, ali smo ispali časno. Nedostajalo je sreće, ali ne bih se vadio na sreću jer previše smo puta imali protivnika u knock-downu. Je li to manjak koncentracije ili sreće, ne znam. Nažalost, pamtit će se samo da nismo prošli.", zaključio je Modrić kojemu je ovo vrlo vjerojatno posljednja europska utakmica u dresu zagrebačkog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!