Košarka

Warren: "Cibona nije za svakoga"

Tomislav Globan • petak, 21.12.2007.

Domaći poraz od Unicaje potvrdio je ono što je svakome tko prati Cibonu već ionako bilo jasno. Momčad Josipa Vrankovića u dubokoj je krizi. Gledajući sva natjecanja, Vukovi su ove sezone ubilježili više poraza nego pobjeda, a ta činjenica jako pogađa jednog od najstandardnijih Cibosa Chrisa Warrena koji je nakon utakmice s Unicajom otvoreno progovorio o situaciji u klubu...

Chris Warren nije skrivao frustraciju još jednim porazom Cibone, trećim uzastopnim u Euroligi: "Posljednji tjedni vrlo su teški za nas. Ne znam u čemu je problem. Izgubili smo samopouzdanje kao momčad i to se osjeti, to je razlika u odnosu na prijašnje godine. Gubimo lopte, lopta ne kruži kako bi trebala... No, ne smijemo odustati jer mislim da bi jedna pobjeda sve mogla preokrenuti."

Warren je u Zagrebu dvije i pol godine. Sjeća li se ovako negativne serije rezultata? "Ne, ni u kom slučaju. Do sada smo uvijek više-manje ispunjavali očekivanja, dok smo sada daleko od onoga što sam očekivao na početku sezone. Znam što je Cibona, znam koliko su važne euroligaške utakmice, znam koliko je važno biti u vrhu NLB lige."

Ima li ova momčad "kemiju" kao Cibona iz prijašnjih godina? "Ne, u ovom trenutku još nismo 'tamo'. Kada sam stigao u Cibonu, sve je to išlo puno brže. Sada imamo puno novih i drukčijih igrača, novog trenera i momčad još nije u ravnoteži", tvrdi Cibonin Amerikanac.

Može li po Warrenovom mišljenju ova momčad napredovati bez nekih promjena? "Mislim da ne. Nije svaka situacija baš za svakog igrača. Cibona nije za svakoga! S ovakvom momčadi imat ćemo još jako puno posla. Mislim da nismo napredovali koliko smo trebali u ovom dijelu sezone i to me jako frustrira. Ove sezone smo ispod 50% pobjeda i to za mene nije prihvatljivo, a ne bi trebalo biti niti za ostale igrače, trenera i Cibonu kao klub", bio je do kraja iskren Chris Warren.

Rozić: "Nema klanova u svlačionici"

Posljednjih tjedana u javnost su procurile glasine o klanovima unutar Cibonine svlačionice. Marin Rozić to opovrgava: "Mi smo svi Cibona i priče o klanovima mislim da ne bi trebalo više spominjati. Tko se s kim druži van terena nije bitno. Važno je da svatko izvršava svoj posao na terenu i da tu nema podijeljenosti. Moramo se skupiti svi zajedno i prekinuti ovaj niz poraza."

Bariša Krasić vjeruje da ovaj poraz ne ugrožava dramatično Cibonine ovosezonske ciljeve: "Naravno da mi je žao što smo izgubili, ali sreća je da nam ova utakmica ipak nije presudna. Imamo se još prilike iskupiti. Imamo još utakmicu u subotu i nakon toga nastupa stanka koju ćemo morati iskoristiti da se pripremimo za odlučujuće utakmice u siječnju. Ne bih izdvajao nikoga kao krivca, mi i pobjeđujemo i gubimo kao kolektiv."

Slično razmišlja i Marin Rozić: "Unicaja je odlično ušla u utakmicu, odmah su stvorili desetak koševa prednosti. Do poluvremena smo odigrali kako se od nas traži, no u nastavku nismo zadržali kontinuitet. Španjolci su odigrali odličnu šutersku utakmicu i mislim da je bolja momčad pobijedila. Svaki poraz nosi razočaranje, a pogotovo kada izgubiš prvi put na domaćem terenu. Nisam to očekivao, moram priznati. Šanse za Top 16 još uvijek postoje. I prije smo prolazili sa šest pobjeda."

Bivši Cibonin, a danas Unicajin play Davor Kus odigrao je samo devet minuta u kojima nije pokazao gotovo ništa: "Došli smo u Zagreb pobijediti jer tako igramo svaku utakmicu. Cibona je odigrala solidno i ne trebaju žaliti za ovim porazom jer nije još ništa izgubljeno. Što se mene tiče, u posljednje vrijeme igram nešto manje nego na početku sezone, ali nadam se da će se to ubrzo promijeniti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!