Košarka

LeBron zaustavio Kobea

Branko Barić • petak, 21.12.2007.

New Jersey Netsi su sustigli sedam razlike u posljednje četiri minute susreta protiv Miami Heata u četvrtak, te nakon produžetka upisali svoju 11. pobjedu u sezoni. Veliki obračun LeBrona Jamesa i Kobea Bryanta pripao je prvoj violini Clevelanda...

Miami je i drugu večer zaredom morao igrati produžetak. Manje od pet minuta prije kraja susreta vodili su sedam koševa razlike, no Netsi pronalaze način da se vrate i Vince Carter tricom deset sekundi prije isteka vremena dovodi goste u vodstvo 94:92. Ostalo je još dovoljno vremena da Miami organizira posljednji napad, loptu je očekivano uzeo Dwyane Wade i asistirao za Udonisa Haslema koji sa sirenom pogađa s poludistance za dodatnih pet minuta igre. Produžetak je počeo efektnim Wadeovim zakucavanjem, no to je ujedno bilo i posljednje vodstvo domaćina. Koševima Malika Allena i Josha Boona momčad iz New Jerseya dolazi do prednosti koju više ne ispušta sve do kraja i konačnih 107:103.

Carter s 31 poenom i osam skokova te Richard Jefferson s 29 poena i osam skokova predvodili su pobjednike u ovom susretu. Allen je dodao 18 poena, a Boone 11, od kojih je pet bilo u ključnim trenucima produžetka. Wade je na drugoj strani stigao do najboljeg učinka u sezoni postigavši 41 poen uz pet skokova i šest asistencija, no to nije pomoglo njegovoj momčadi da izbjegne 19. poraz. Haslem je dodao 18 koševa i 12 skokova, a Dorell Wright 13 i sedam skokova. Pat Riley nije u ovom susretu mogao računati na Alonza Mourninga koji je u srijedu navečer ozlijedio koljeno, a u četvrtak je operiran. To je kraj sezone, najvjerojatnije i karijere za iskusnog 37-godišnjeg centra kojemu je ovo 14. sezona u NBA ligi.

U ključnim trenucima susreta između Lakersa i Cavaliersa Kobe Bryant i LeBron James željeli su čuvati jedan drugoga. "Nisam niti pitao, samo sam rekao Saši Pavloviću da ode nekamo drugdje", pričao je James nakon susreta. Prvoj zvijezdi Cavsa na koncu je i pripao taj veliki obračun budući da je njegova momčad slavila s 94:90. Uz 33 poena i deset upisanih skokova, u posljednje dvije i pol minute potpuno je zaustavio Bryanta koji je ostao na 21 pogotku. Daniel Gibson je dodao 15, a Zydrunas Ilgauskas 12 poena kod pobjednika, dok je na drugoj strani Lamar Odom postigao 19 uz 11 skokova, a Derek Fisher 18 uz pet asistencija.

NBA, rezultati, 20.12.2007:
Cleveland Cavaliers – Los Angeles Lakers 94:90
Miami Heat – New Jersey Nets 103:107 (produžetak)
Denver Nuggets - Houston Rockets 112:111 (dva produžetka)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!