Tenis

Australci prijete

Maja Giljanović • petak, 21.12.2007.

TA odnosno Teniski savez Australije izdao je priopćenje u kojem naglašava da poduzima sve u svojoj moći ne bi li stao na kraj cijelom nizu negativnih događaja koji su tijekom 2007. godine dijelom zasjenili više nego zanimljivu sezonu...

Čelnici Australian Opena su naime s policijom australske Victorije dogovorili čvrstu suradnju koju će provoditi primjerice zabranom korištenja prijenosnih računala tijekom odigravanja susreta kao i ograničenijim pristupom igračima i njihovoj pratnji.

Nove mjere stupaju na snagu ne bi li se stalo na kraj navodnim namještaljkama te klađenju igrača. Glasno su, podsjetimo, odjeknuli sumnjivi porazi svjetskog broja četiri, Rusa Nikolaja Davidenka, upitno zdravstveno stanje Nijemca Tommyja Haasa tijekom polufinalnog ogleda Davis Cupa s Rusima nakon kojeg se posumnjalo čak na trovanje i istupi nekolicine nižerangiranih igrača kojima su, kažu, nuđene različite svote u zamjenu za tankiranje određenih mečeva.

Hoće li antikorupcijska suradnja koju je predstavio policijski načelnik Blayney: "Svima kojima su na umu nečasne radnje želimo jasno poručiti da će biti pozorno promatrani i u slučaju foul-playa najstrože kažnjeni" uroditi plodom, vidjet ćemo od 14. siječnja kada u Melbourneu vrata otvori prvi Grand Slam nove sezone, 2008.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!