Nogomet

Šećer za kraj godine

Zvonimir Šimunović • petak, 21.12.2007.

Posljednje kolo Primere u ovoj godini donosi nam utakmicu svih utakmica. Najveći španjolski, možda i europski derbi na Nou Campu igraju Barcelona i Real Madrid. Barca u El Clasico ulazi nakon sjajne igre i pobjede nad Valencijom, ali i bez ozlijeđenog Messija. Real pak, ne igra nezaboravno, ali ima četiri boda više...

Još uvijek nam je u mislima veličanstvena partija koju su nam dva najveća španjolska kluba priuštili u proljeće ove godine (3:3). Messi (tri pogotka) s jedne i Van Nistelrooy (dvaput strijelac) s druge strane pobrinuli su se za jednu od najvećih nogometnih predstava novijeg doba.

Nažalost, ovaj igrački dvoboj nećemo moći pratiti i u nedjelju jer je Lionel Messi u utakmici protiv Valencije prošloga vikenda ozlijedio mišić noge. Velika šteta za sve nogometne zaljubljenike (osim naravno za Realove navijače) jer omaleni Argentinac igrao je u velikoj formi, a Real mu je omiljena žrtva.

Vezane vijesti

Ipak, u momčad Franka Rijkaarda vraća se Thierry Henry, tako da će napad Barce, uz Eto'oa koji ponovo lakoćom probija protivničke obrane, biti teško zaustaviti. Naravno, pitanje koje najviše zanima nogometnu javnost nastup je Ronaldinha.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Rijkaard ga je u Valenciji ostavio na klupi i Barcelona je pružila odličnu predstavu. No, teško je očekivati da bi Brazilac i u velikom derbiju mogao ostati izvan udarnog sastava, pogotovo nakon ozlijede Messija. Isto ne vrijedi i za Deca, koji će teško u prvih 11 pored Xavija i Inieste.

Barcelona na domaćem terenu uvijek traži pobjedu pa će tako biti i ovoga puta. Bit će zanimljivo vidjeti koliko na momčad mogu utjecati stalne priče o sukobu Rijkaarda i Ronaldinha te može li ova momčad i bez Messija biti jednako ubojita.

Real Madrid u Barcelonu stiže kao vodeći na tablici, s četiri boda prednosti ispred Katalonaca. S te strane Madriđani nemaju tako veliki pritisak što u konačnici može biti i odlučujuće. Real ne igra posebno atraktivno, no momčad Bernda Schustera pobjeđuje, a to je ipak najvažnije. Najveće nade Kraljevski klub polaže u napadački dvojac Raul - Van Nistelrooy koji je postigao kombinirano 16 pogodaka.

Njemački trener na raspolaganju ima sve igrače, tako da će imati slatke brige kod sastavljanja početne postave. Dodatni motivi u ovakvoj utakmici nisu potrebni, ali Realovci su svjesni i činjenice da bi pobjedom osigurali veliku prednost za nastavak prvenstva.

Dakle, nedjelja, 19 sati, sudar nogometnih svjetova, pravi božićni poklon svim ljubiteljima nogometa.

Od ostalih susreta 17. kola Primere, u sjeni derbija, zanimljive utakmice očekuju nas u Madridu i Zaragozi. Atletico dočekuje Espanyol u dvoboju momčadi koje se bore za mjesta koja vode u Ligu prvaka. Madriđani već godinama nisu na polovici prvenstva stajali tako dobro te će sve učiniti da pobjedom učvrste treće mjesto i dalje budu prijetnja vodećem dvojcu. Espanyol se uzda u sjajan skor na gostovanjima (od osam utakmica izgubio samo jednu).

Zaragoza dočekuje Valenciju kojoj je nasušno potreban pozitivan rezultat. Momčad Ronalda Koemana za kakav-takav mir tijekom praznika ne smije izgubiti. Domaćin pobjedom traži proboj u vrh, prema mjestima za Europu.

Sevilla ne pomišlja ni na što drugo osim pobjede protiv Racinga, kao ni Villarreal protiv Recreativa. Levante protiv Deportiva hvata posljednju slamku spasa. Athletic će pokušati nakon četiri kola doći do pobjede protiv Murcije, a neizvjestan bi trebao biti dvoboj Osasune i Mallorce. Valladolid dočekuje Betis, a Almeria Getafe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!