Zimski sportovi

Vonn uvjerljiva

Goran Tomičić • subota, 22.12.2007.

U St. Antonu skijašice voze prvu ovosezonsku kombinaciju, a nakon vožnje spusta veliku prednost ima Lindsey Vonn, a tek još tri skijašice u slalom ulaze s malim izgledima za pobjedu...

Odličan nastup u klasičnom spustu Vonn je ponovila u superkombinaciji. Na prvom prolazu imala je 26 stotinki bolje vrijeme od Riesch i odmah je bilo jasno kako će napraviti dobar rezultat, a sjajno je prošla i drugi sektor staze gdje je povisila na 59 stotinki. Donji dio odvezla je savršeno i u cilj je ušla sa sekundom i 72 stotinke prednosti pred Nijemicom. Ukoliko završi slalom, najvjerojatnije će ubilježiti novu pobjedu.

Na diobi drugog mjesta su Mancuso i Hosp, ali teško je vjerovati da mogu protiv sjajne Vonn. Mancuso je imala izgleda tek u prvom dijelu, gdje je zaostala samo 13 stotinki, ali nakon toga je napravila grešku i izgubila puno vremena, te je drugi prolaz pokazao 95 stotinki zaostatka. Budući da je Vonn u donjem dijelu bila odlična, to više nije mogla popraviti i zaostaje sekundu i 48 stotinki. Nicole Hosp također ja najbolja bila u prvom dijelu i zaostatak pet stotinki najavio je veliku borbu s Vonn. To je do drugog prolaza poraslo na 39, ali u sredini je napravila veliku grešku i sve je bilo gotovo, budući da je zaostala već 94 stotinke. U posljednjem dijelu izgubila je više od pola sekunde.

Vezane vijesti

Marlies Schild solidno je odvezla spust i uzela sedmo mjesto, koje u slalomu može popraviti, ali za pobjedu nema izgleda, a dobro je vozila i Cook. Pärson je promašila vrata i odustala. Slalom se vozi u 14 sati.

St. Anton, superkombinacija, spust:
1. Lindsey Vonn (SAD) 1:31:75
2. Julia Mancuso (SAD) +1:48
2. Nicole Hosp (Aut) +1:48
4. Maria Riesch (Njem) +1:72
5. Stacey Cook (SAD) +1:97
6. Andrea Fischbacher (Aut) +1:99
7. Marlies Schild (Aut) +2:09
8. Ingrid Jacquemod (Fra) +2:29
9. Anna Fenninger (Aut) +2:77
10. Emily Brydon (Kan) +2:91
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!