Tenis

Talijani na udaru ATP-a

Maja Giljanović • subota, 22.12.2007.

Nakon što je krovna teniska organizacija u suradnji sa Scotland Yardom krenula u razračunavanje s igračima koji su učestvovali u on-line klađenju i kaznila Alessija Di Maura, još su dvojica Talijana danas primila vijest o suspenzijama...

130. igraču svijeta Di Mauru koji se kladio tijekom godine i pol dana te je uplatio preko 300 tiketa određeno je, podsjetimo, devet mjeseci prisilne pauze i 60 000 dolara, a Davis Cup reprezentativci Italije, Potito Starace i Daniele Bracciali, kažnjeni su s mjesec i pol odnosno tri mjeseca stanke.

Talijanski broj jedan, 31. igrač ATP liste, Starace je pao nakon što je u četiri navrata uplatio ukupno 90 eura (sva četiri listića su inače bila nedobitna), a tri godine starijem 258. igraču svijeta nisu javno obznanjeni grijesi. Obojica su se, napomenimo, kladila na parove s drugih turnira odnosno nijednom nisu imali izravnog interesa primjerice nisu poput navodno Davidenka imali prigodu eventualno tankirati susrete.

Bracciali je osobito ošro reagirao: "Žrtveni smo jarci. Kazne su drastične, a zapravo ne rješavaju problem. Čisto je zapanjujuće da su samo Talijani ljubitelji klađenja, ali ne čudi me ponašanje ATP-a. Lako je glumiti strogoću na 258. odnosno 130. igračima svijeta. Pozabaviti bi se, međutim, trebali i nekim većim imenima".

Istrage se inače nastavljaju, lista optuženih se nemilice širi pa se tako primjerice još dvojica (još neimenovanih Talijana) imaju 28. siječnja izjasniti pred istražnim sucem u Jacksonvilleu na Floridi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!