Rukomet

Lackoviću jesenski naslov, Ljubanoviću utakmica godine

Petar Plevnik • nedjelja, 23.12.2007.

Susretima 17. kola Bundesliga je došla točno na pola puta. Novom pobjedom naslov jesenskog prvaka osigurao je Flensburg Blaženka Lackovića, koji se šest puta upisao u strijelce, a odlične nastupe ostvarili su i Kristijan Ljubanović sa osam te Vedran Zrnić sa sedam pogodaka...

Prvo mjesto i naslov jesenskog prvaka Flensburg je potvrdio rutinskom pobjedom u Mindenu. U slavlju gostiju 33:24 najbolji Knudsen sa osam pogodaka, a vrlo dobar je sa šest pogodaka bio Blaženko Lacković. Kod domaćina 10 pogodaka Justa.

Prigodu da prvi dio sezone završi bodovno poravnat s Flensburgom propustio je HSV, koji je u Göppingenu uspio doći samo do boda. U izjednačenom susretu, u kojem su većim dijelom drugog dijela gosti bili u vodstvu, Göppingen je pogotkom Schönea u posljednoj minuti susreta uspio stići do konačnih 30:30. Sjajan je u redovima gostiju sa 14 pogodaka bio Hans Lindberg, dok kod domaćina devet pogodaka Opree. Dalibor Anušić nije se upisao u strijelce.

Bez pobjednika završen je i dvoboj Magdeburga i Gummersbacha. Iako su gosti veći dio susreta proveli u vodstvo, u neizvjesnoj završnici domaćini pogotkom bivšeg Zagrebaša Damiena Kabengelea 12 sekundi prije kraja susreta dolaze do konačnih 31:31. U redovima Gummersbacha sa sedam pogodaka najbolji naš Vedran Zrnić te Grk Alvanos, dok kod domaćina sedam pogodaka Kabengelea.

Zahvaljujući ovakvom raspletu u Göppingenu, do druge pozicije probio se Kiel, koji je lakoćom slavio u Wetzlaru. U pobjedi Zebri od 35:26 najbolji Karabatić sa devet te Ahlm i Andersson sa osam pogodaka, dok je za domaćine četiri pogotka postigao Krešo Ivanković.

Do nove pobjede stigao je i Kronau, koji je na domaćem terenu sa 32:23 svladao Wilhemshaven. Lavove je do pobjede ponovno predvodio Jurašik sa 11 pogodaka, dok je kod gostiju najbolju ovosezonsku partiju pružio Kristijan Ljubanović, s osam pogodaka uvjerljivo najbolji igrač svoje momčadi.

Vrlo zanimljivo bilo je u Lemgu, u dvoboju istoimenog domaćina i Nordhorna koji je završen bez pobjednika. Domaćini su cijeli susret stizali prednost gostiju, da bi na kraju u tome i uspjeli te prevođeni Preißom sa sedam pogodaka stigli do konačnih 29:29. Kod gostiju najbolji Filip sa 10 pogodaka, dok se Goran Šprem dva puta upisao u strijelce.

Za pravu senzaciju pobrinuo se Essen, koji je na gostovanju u Melsungenu došao do tek druge ovosezonske pobjede. U iznenađujem slavlju gostiju od 32:27 najbolji Schütte i Schmetz sa sedam pogodaka, dok kod domaćina osam pogodaka Sanikisa.

Iznenađujuću pobjedu upisao je i Ballingen, koji je sa 32:30 slavio u Grosswallstadtu. Za pobjedu korak bliže sredini ljestvice najzaslužniji Cho, Strobel i Brack sa sedam pogodaka, dok kod domaćina osam pogodaka Müllera.

Važnu pobjedu u derbiju začelja ostvario je Füchse Berlin, koji je na domaćem terenu sa 34:26 svladao Lübbecke Velimira Kljaića. Berlinčani su do pobjede stigli predvođeni Wilczynskim sa osam pogodaka, dok kod gostiju sedam pogodaka Datukašvilija, a jednom se u strijelce upisao Josip Čale.

Bundesliga, 17. kolo, rezultati:
Minden - Flensburg 24:33, Magdeburg - Gummersbach 31:31, Melsungen - TuSEM Essen 27:32, Lemgo - Nordhorn 29:29, Kronau - Wilhemshavener 32:23, Grosswallstadt - Ballingen 30:32, Göppingen - HSV 30:30, Wetzlar - Kiel 26:35, Füchse Berlin - Lübbecke 34:26.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!