Nogomet

Gerrard zvao Henryja u Liverpool

Zoran Zdelar • nedjelja, 23.12.2007.

Dugo je trajala saga o transferu Thierryja Henryja kada je definitivno odlučio da će napustiti Topnike. Mnogo klubova bilo je u igri, a u posljednje vrijeme prilično je popularno da se u nagovaranje igrača na dolazak uključe i oni kojima je prvenstveno zadatak biti što bolji u kopačkama. Otkrio je tako Steven Gerrard da je u nekoliko navrata pozvao Henryja u Liverpool...

Svi se sjećamo koliko se proteklog ljeta pisalo i nagađalo gdje će karijeru nastaviti francuski napadač Thierry Henry nakon što je postalo jasno da više nema namjeru ostati u dresu Arsenala. Za njegovo dovođenje bili su zainteresirani, jasno, gotovo svi najveći europski klubovi, a na kraju je presudila Henryjeva želja za igranjem u Španjolskoj.

Ovog je tjedna kapetan Liverpoola, Steven Gerrard, u razgovoru za službene klupske Internet stranice otkrio kako je i sam s nekoliko tekstualnih poruka pokušao nagovoriti Henryja na dolazak na Anfield. Čini se da Fernando Torres nije ipak bio prva želja Redsa. "Poslao sam Henryju nekoliko tekstualnih poruka mobitelom u kojima sam mu predložio dođe u Liverpool. Bilo bi mi iznimno drago da je odlučio obući dres Redsa, baš kao i navijačima", rekao je Gerrard.

"Presudila je ipak njegova želja da karijeru nastavi u Španjolskoj i ta njegova odluka se morala poštovati. No, mogu reći kako Henry iznimno poštuje Liverpool i misli o nama sve najbolje", otkrio je Liverpoolov kapetan.

Steven Gerrard jedan je od onih rijetkih nogometaša koji nisu skloni selidbama, već namjerava cijelu nogometašku karijeru odraditi u Liverpoolu, ali je otkrio i kako nakon tog razdoblja nema namjeru napustiti Redse.

"Kada bi mi bio ponuđen posao menadžera u Liverpoolu, to ne bih mogao nikako odbiti. Naravno, pod uvjetom da sam kvalificiran za obavljanje tog posla. Takvu priliku ne bih mogao odbiti zbog velike povezanosti s klubom i navijačima. No, mislim kako bi za taj posao možda ipak još bolji bio Jamie Carragher obzirom da iznimno veliku pozornost posvećuje već sada proučavanju same igre", smatra Gerrard.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!