Nogomet

Asobal kup opet Ciudad Realu

Ivan Ambroš • nedjelja, 23.12.2007.

Ciudad Real je pobijedio Ademar Leon 23:25 i po peti put zaredom osvojio Kup Asobal lige.

Iako Ademar Leon nije nimalo bio impresioniran sjajnom statistikom Ciudad Reala kojem je ovo peti uzastopni trofej Asobal kupa, konačnog pobjednika je ipak odlučila duža klupa ekipe iz Manche.

U nervoznom početku obje su ekipe činile nepotrebne greške u napadu čime su razbranile vratare. Zato je nakon prvih pet minuta igre rezultat bio mršavih 1:1. Ademar Leon je uspio povesti sa 6:4. Ekipa iz Manche je vrlo brzo izjednačila, no na odmor se ipak otišlo s rezultatom 11:10, najviše zahvaljujući raspoloženom vrataru Danijelu Šariću.

U drugom dijelu ekipa Jordija Ribere dolazi do dva gola prednosti - 12:10. Tada Javier Hombrados izvrsnim obranama vodi Ciudad Real prvo do izjednačenja a zatim i do prednosti od 13:15. Ademar Leon se ne predaje i posljednjim atomima snage uspijeva povesti sa 20:19. Poslije toga Ciudad Real je ponovno stisnuo obranu i dobrom organizacijom napada došao do odlučujećeg preokreta i vodstva od 22:24. Nakon time-outa ekipa Talanta Dujshebaeva je mirno privela susret kraju za konačnih 23:25.

U finalnom susretu Asobal kupa po šest golova zabili su Martin Stranovsky, Sergej Rutenka i Alberto Entrerrios. I Hombrados i Šarić zabilježili su po 14 obrana. Naš Tonči Valčić je iz šest pokušaja zabio četiri gola, uz dvije asistencije i jednu ukradenu loptu. Iako Petar Metličić u posljednje vrijeme ima ozbiljnih problema s pronalaženjem polica za brojne trofeje, i ovaj puta je dao svoj doprinos pobjedi svoje ekipe. Zabio je tri gola iz tri pokušaja, uz jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.

Zadovoljni trener Talant Dujshebaev je rekao poslije utakmice: „Ekipa je još jednom pokazala glad za trofejima u svim natjecanjima na kojim nastupamo. Mogu reći da je utakmica bila jako izjednačena, no mi smo na kraju imali više sreće i pobijedili.“

Asobal kup, finale:
Ademar Leon – Ciudad Real 23:25 (11:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!