Košarka

Porazi vodećih

Sanja Čalić • ponedjeljak, 24.12.2007.

U 14. su kolu njemačke lige EnBw Ludwigsburg i Telekom Basketsi uspjeli svladati vodeći dvojac prvenstva Albu i Artland Dragonse…

Izvrsnim otvaranjem utakmice koja im je donijela veliku prednost (30:16) Giantsi iz Leverkusena su već u ranoj fazi susreta s momčadi S. City Jene imali kontrolu u svojim rukama. Iako su u preostalim četvrtinama gosti pružali veći otpor, pobjedu Giantsa (85:64), u čijim je redovima ponajbolji igrač bio Whiting (11 poena, četiri skoka) nisu ni u jednom trenutku doveli u pitanje.

Predvođeni Esterkampom (22 poena, tri skoka i šest asistencija) košarkaši digibu Basketsa nakon velike borbe došli su do pobjede nad TBB Trierom (91:82). Domaća je momčad u treću četvrtinu ušla s minimalnim vodstvom, no tada je došla do prednosti od šest poena koju je u vrlo izjednačenoj igri u završnici i povećala.

Iako su Dt. Bank Skylinersi i Köln 99ersi odigrali vrlo ravnopravno u prvom poluvremenu, gosti su u nastavku susreta uspjeli doći do 14 poena razlike u čemu je značajan doprinos dao Nadjfedji (18 poena, četiri skoka).Susret ipak time nije bio odlučen, budući da su Skylinersi mnogo bolje odigrali posljednju dionicu te im je vrlo malo nedostajalo da dođu do potpunog preokreta (86:90).

Sve do posljednjih deset minuta susreta bilo je neizvjesno kome će pripasti bodovi iz susreta NY'er Phantomsa i Giessen 46ersa (78:66). Iako su domaći igraču tijekom čitavog susreta sakupljali po nekoliko poena prednosti, odlučujuću razliku napravili su u posljednjoj četvrtini, a najistaknutiju rolu u pobjedničkoj momčadi imao je Jones (15 poena, tri skoka, pet asistencija).

EnBw Ludwigsburg napravio je svojevrsno iznenađenje ovog kola svladavši na svom parketu momčad sa samog vrha ljestvice, Artland Dragonse (86:73). U svih su 40 minuta domaćini bili dominantniji na parketu što se posebno osjetilo u trećoj četvrtini u kojoj je Artland postigao tek šest poena, no bolje odigranom završnicom umanjili su veliki zaostatak. Ponajbolji igrač susreta bio je Woudstra koji je uz 23 poena upisao i četiri skoka.

Osim Artland Dragonsa u ovom je kolu poražena i vodeća Alba za koju su kobni bili Telekom Basketsi (86:76). Nakon vrlo izjednačene tri četvrtine, Telekom Basketsi su u silovitom naletu u završnici susreta došli u vodstvo te upisali nove bodove. Iako je u Albinim redovima Jenkins postigao 30 koševa, momčadi iz Berlina trebalo je i više od toga za pobjedu.

Sjajan nastup Katića (22 poena, 12 skokova) omogućio je Walter Tigersima da upišu pobjedu protiv BG 74 Göttingena (73:82). Gosti su sve do posljednjih deset minuta držali rezultat u egalu te čak i vodili, no presudila je posljednja dionica u kojoj su domaćini ostvarili ključnih 15 poena prednosti.

Njemačka liga, 14. kolo: Giants L'kusen – S. City Jena 85:64, digibu Baskets – TBB Trier 91:82, Dt. Bank Skyliners – Köln 99ers 86:90, NY'er Phantoms – Giessen 46ers 78:66, EnBw L'burg – Artland Dragons 86:73, Telekom Baskets – Alba Berlin 86:76, Walter Tigers – BG 74 Göttingen 73:82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!