Nogomet

Poznati svi četvrtfinalisti

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.12.2007.

Predbožićni vikend na Kutiji šibica bio je rezerviran za susrete šesnaestine i osmine finala. Iako je bilo nekoliko neočekivanih rezultata u oba kruga, glavni favoriti uspješno su prošli u četvrtfinale koje je na rasporedu u srijedu i četvrtak...

Roško Polje iznenadilo Mucića

U subotu su u Kutiji šibica igrani susreti osmine finala. Sisački Moto Plus Cvjećarnica Lampaš eliminirao je Electrolux s 2:1. U izjednačenom dvoboju Sisčani su poveli već u trećoj minuti preko Ramića da bi Pejaković u 11. minuti uspostavio rezultatsku ravnotežu. Ipak Moto Plus odnosi pobjedu pogotkom Mile Marinića u 3:2 minuti.

Subotu je obilježila i visoka pobjeda Nacionala protiv Male škole nogometa Bubamara Macrona. Trostruki strijelac bio je Tin Lovreković dok su po jedan pogodak za konačnih 6:0 postigli Matija Capar, Dino Kovač i Igor Leskovar. Uvjerljiva je bila i Ludnica koja je sa 6:2 nadigrala LKK Prom. LKK je bio posve nemoćan u ovom meču, Ludnica je vodila 6:0 s dva gola Ivekovića te po jednim Levanića, Čička, Kukeca i Javornika da bi u posljednje dvije minute ipak autogol Ivekovića i deveterac Muse postavili ugodnijih 6:2.

Slovenska Legea Šport eliminirana je na sedmerce od Celing Prima Pupe. Dugandžić je bio dvostruki strijelac za Celing u 40 minuta dok su Struna i Osredkar postigli pogotke za Legeu. Pri izvođenju sedmeraca Šmon i Osredkar bili su neprecizni dok su s druge strane Dugandžić i Vrkić pogodili za prolaz Celinga. Na sedmerce je prošao i FS Diego Dimnjačarstvo Sopot koji je eliminirao CB Keglić. FS Diego je vodio 2:0 golovima Jurjevića i Guština, ali Dinko Miljković i Ognjen Hleb pet minuta prije kraja vraćaju Keglić u igru. Ipak na sedmerce FS Diego je uspio proći nakon što je Hotko bio precizan, a Darko perić ne.

Lagan posao imali su Moderni i prijatelji koji su sa 6:0 eliminirali Raško metale. Dvostruki strijelac bio je Jakša Jurković dok su po jedan dodali Sergej Jakirović, Renato Pilipović, Nino Bule i Radomir Đalović.

Za jedno od iznenađenja pobrinuo se MNK Roško Polje Gajant koji je s 2:1 eliminirao ekipu Mucić & Company. Pola sata čekalo se na prvi pogodak, a onda Antolović dovodi Roško Polje u vodstvo. Tomica Vincelj u 35. minuti poravnava, no već minutu kasnije Tomislav Krnjak vraća prednost Roškom polju koji tako iz turnira izbacuje dobru ekipu za koju su nastupali Regvar, Bogadi, Strupar, Janošević, Pipinić, Adamić, Škerbić i Vincelj između ostalih.

U pomalo neočekivane rezultate spada i poraz na sedmerce Moby Dicka protiv Nexea. Iako Nexe predvodi sjajni Igor Mostarlić, Moby Dick je uoči ovog dvoboja bolje kotirao. U 40 minuta rezultat je bio 3:2, strijelci za Mobyja bili su Mujdža, Čižmek i Domjanić, a za Nexe dvaput Mostarlić i jednom Ferenček. Prilikom izvođenja sedmeraca, pet serija su raspucavali Sopić i Mostarlić da bi na kraju tanje živce imao Sopić i Nexe odlazi u osminu finala.

MNK Petar eliminirao je Mumlekovu i Šafarićevu Aquavivu s 2:0. Valjan i Rakuljić bili su krvnici Aquavive. Lagan posao imao je Megakop koji se s 4:0 prošetao protiv MNK Fotex. Božidar Mazarekić bio je dvostruki strijelac, a po jedan gol dodali su Kosić i Manuel Bisaku. U dvoboju prvoligaša MNK Orkan Profectus s 3:0 eliminirao je Potpićan. Ivan Rančić postigao je dva pogotka, a jedan Mirko Plantić.

3:1 pobjedu ostvario je Ritz Cabaret protiv Frizerskog studija B. Već nakon 11 minuta Ritz je vodio 2:0 golovima Duvnjaka da bi Stjepan Jukić do poluvremena smanjio na 2:1. Već na samom startu drugog dijela Marko Brčić podiže na 3:1 čime završava priča Frizerskog studija na ovogodišnjoj Kutiji. Neočekivano se mučio Noćni bar Patika koji je tek na sedmerce eliminirao Strojopromet. U 40 minuta bilo je 1:1 (Hrušovski za Patiku, Debijađi za Strojopromet) da bi u raspucavanju Lalić bio uspješniji od Ožvalda.

Zanimljivo je bilo u dvoboju Agrokora i Vemme, no na kraju je ipak odlučila veća kvaliteta Todorićeve momčadi koja slavi s 3:1. Čuljak i Novak doveli su Agrokor u vodstvo, no osam minuta prije kraja Mravak smanjuje. Tek u 40. minuti Agrokor je osigurao pobjedu i to golom reprezentativca Ivice Osibova. Promotionplay je s 3:0 izbacio MNK Zagreb Mladi. Robert Prosinečki je u smiraju prvog poluvremena doveo Promotionplay u vodstvo, a u posljednje dvije minute susreta Hrvoje Štrok i Silvio Marić postavljaju konačnih 3:0. Istim rezultatom u osminu finala otišao je i glavni favorit za naslov pobjednika, GPV Elkro iz Gospića koji je golovima Xavier de Barrosa, Patrika Drndića i Hrvoja Simeunovića eliminirao Tabacco Night Club Babilon.

Veliki povratak Ludnice

Nedjelja je bila da osmine finala. Odigrano je svih osam susreta tako da su već kompletirani parovi četvrtfinala. Tamo se nalaze i Moderni i prijatelji koji su na sedmerce eliminirali FS Diego Dimnjačarstvo Sopot. U izjednačenom dvoboju Moderni su poveli golom Renata Pilipovića u 17. minuti, a poravnao je Jurinčić u 35. Četiri serije raspucavali su Marinko Mavrović i Sergej Jakirović da bi Mavrović u posljednjoj seriji promašio i uručio kartu za četvrtfinale Modernima.

Veliki preokret napravila je Ludnica koja je iz izgubljene situacije protiv Nexea otišla u četvrtfinale. Nexe je u briljantnih 25 minuta vodio 4:0 s dva gola Mostarlića te po jednim Petrlića i Novosela da bi Kruno Lovrek i Iveković uspjeli na ulasku u zadnjih deset minuta smanjiti na 4:2. U 38. minuti prvo Lovrek smanjuje na 4:3, a onda Ferenček pogađa svoju mrežu i susret odlazi u sedmerce. Potpuni pad koncentracije kod Nexea rezultira pobjedom Ludnice koju sa sedam metara potvrđuje Davor Kukec.

Do posljednjih trenutaka bilo je neizvjesno u susretu Orkan Profectusa i Celing Prima Pupe. Orkan je slavio 4:3 golom Ivan Rančića u 40. minuti. Krnić, Marković i Dugandžić prije toga su pogađali za Celing, a Plantić, Kulašević i Đulvat za Orkan.

U četvrtfinalu je i Megakop koji je s 4:2 nadigrao Motoplus Cvjećarnicu Lampaš. Edin Derviščaušević s tri gola torpedirao je Siščane, a jedan je dodao Manuel Bisaku. Strijelci za Motoplus bili su Kireta i Alen Bešić. Uvjerljivi su bili Gospićani koji su s 4:1 eliminirali prošlogodišnjeg polufinalistu Noćni bar Patiku. Novak i Drndić u prvih pola sata odveli su Gospić do prednosti 2:0 da bi Mario Petrović u 35. smanjio na 2:1. U posljednjim minutama susreta ipak kvalitetniji Gospićani golovima Sobrala i Drndića odlaze do četvrtfinala.

U četvrtfinalu je i Nacional koji je s 2:0 svladao MNK Petar. Igor Leskovar i Edin Dervišagić u posljednjih šest minuta osigurali su prolaz Nacionalu. Agrokor pojačan Darijem Šimićem s 3:1 eliminirao je Ritz Cabaret. Duvnjak je već u šestoj minuti doveo Ritz u vodstvo, no u nastavku susreta odlični Agrokor golovima Purgara, Grcića i Novaka uzima očekivanu pobjedu. Promotionplay je tek na sedmerce eliminirao čvrsto Roško Polje. Hrvoje Štrok u 17. minuti doveo je Promotionplay u vodstvo, a Martin Bijelonjić u 21. poravnao je na 1:1. Prilikom izvođenja sedmeraca neuspješni su bili za Roško Polje Bijelonjić i Benko dok su s druge strane pogađali Dujmović i Gulić.

Kutija šibica, 1/16 finala:
Moto Plus Cvjećarnica Lampaš – Electrolux 2:1, Nacional – Mala škola nogometa Bubamara Macron 6:0, LKK Prom – Ludnica 2:6, Celing Prima Pupa – Legea Šport 4:2 (sedmerci), CB Keglić Domena centrum – FS Diego Dimnjačarstvo Sopot 5:6 (sedmerci), Raško metali – Moderni i prijatelji 0:6, MNK Roško Polje Gajant – Mucić & Company 2:1, Moby Dick Segafredo – Nexe beton 8:9 (sedmerci), MNK Petar – Aquaviva 2:0, Megakop – MNK Fotex 4:0, MNK Orkan Profectus – Marcomatic Potpićan 3:0, Frizerski studio B – Ritz Cabaret Noćni klub 1:3, Noćni bar Patika – Strojopromet CB Cool 5:4 (sedmerci), Agrokor – Vemma 3:1, Promotionplay Metronet – MNK Zagreb mladi 3:1, Tabacco Night Club Babilon – GPV Elkro 0:3.

Kutija šibica, 1/8 finala:
Moderni i prijatelji – FS Diego Dimnjačarstvo Sopot 7:6 (sedmerci), Nexe beton – Ludnica 4:6 (sedmerci), Celing Prima Pupa – MNK Orkan Profectus 3:4, Megakop – Moto Plus Cvjećarnica Lampaš 4:2, Noćni bar Patika – GPV Elkro 1:4, Nacional – MNK Petar 2:0, Agrokor – Ritz Cabaret Noćni klub 3:1, Promotionplay Metronet – MNK Roško Polje Gajant 3:1 (sedmerci).

Parovi četvrtfinala:
Srijeda: Agrokor – MNK Orkan Profectus, Promotionplay Metronet – Moderni i prijatelji.
Četvrtak: GPV Elkro – Ludnica, Megakop – Nacional.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!