Tenis

Stosur ražalostila Australce

Maja Giljanović • ponedjeljak, 24.12.2007.

Australski ženski broj jedan Samantha Stosur neće se uspjeti oporaviti na vrijeme da bi ravnopravno konkurirala za visoke domete na prvom Grand Slamu sezone koji sredinom siječnja starta u Melbourneu...

23-godišnjakinja je stoga otkazala nastup, a u izjavi koju prenosi australski AP objašnjava: "Vrlo sam razočarana, ali naprosto je nemoguće uhvatiti optimalnu formu s tek nešo više od tri tjedna pravih treninga. Nažalost ću morati propustiti cijelu australsku turneju što mi osobito teško pada jer sam upravo kod kuće upisala svoja redom najveća ostvarenja".

46. igračici svijeta dakle predstoji okrenuti se dugoročnom cilju: stopostotnom oporavku i povratku u sam vrh ženskog tenisa. Stosur je naime u pojedinačnoj konkurenciji najbolja bila u siječnju prošle godine na broju 27 dok je u parovima dugo figurirala kao prva (trenutno je, pak, na petom mjestu).

Zdravstveni problemi Australke su inače započeli još u lipnju, propustila je veći dio američke turneje na tvrdoj podlozi, a u rujnu mjesecu je čak završila u bolnici zbog komplikacija uzrokovanih virusnim meningitisom.

Sve oči gledatelja down under bit će tako uperene u još jednu rekonvalescenticu, prisjetimo se samo problema s infekcijom unutarnjeg uha koje je 26-godišnjakinji prouzrokovao popriličan poremećaj centra za ravnotežu, Aliciji Molik, trenutno 56., a prije dvije godine u uzletu forme osmu igračicu WTA liste.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!