Nogomet

Sonettiju odzvonilo na Sardiniji

Maja Giljanović • ponedjeljak, 24.12.2007.

Predsjednik Cagliarija Massimo Cellino zahvalio se treneru Nedu Sonettiju na suradnji nakon najnovijeg, ponižavajućeg 5:1 jučerašnjeg poraza od Fiorentine...

Turbulentni je tjedan okončan porazom na Artemio Franchiju u 17. prvenstvenom kolu, a započeo je Sonettijevom ponuđenom ostavkom prošlog ponedjeljka po domaćem porazu od (nezaustavljivog doduše i daleko boljim momčadima) Intera. Cellino je reagirao pozivom dojučerašnjem treneru Marcu Giampaolu koji je, međutim, povrijeđenog ponosa odbio ponovno zasjesti na klupu sardinijskog prvoligaša.

Predsjednik je ostatak tjedna proveo uznoseći do zvijezda Sonettija jer je povukao ostavku da bi se nakon još jednog poraza danas odlučio izvesti tzv. U-turn i smijenio 66-godišnjaka nakon četrdesetak dana provedenih na klupi trenutno posljednjeplasirane momčadi Serie A. Cagliari je, naime, 20. s pet bodova manje od Empolija na 17. poziciji koja i sljedeće sezone osigurava ostanak u prvoligaškom društvu.

Sonetti je uspio dohvatiti samo mršavi bodić otkad je sredinom studenog preuzeo momčad, a za nasljednika mu zasad najbolje kotiraju Bruno Giordano koji od travnja i otkaza u Messini čeka novi angažman odnosno nekadašnji Juventin Antonio Conte. Odluka Cellina se očekuje kroz dva do tri dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!