Nogomet

"Inter ne želi Elana"

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 24.12.2007.

Pojavila su se proteklih dana nagađanja da je milanski Inter iznimno zainteresiran za angažiranje Brazilca Elana koji je trenutno član Manchester Cityja. No, Sven-Göran Eriksson tvrdi kako to nije istina, jer bi ga inače već kontaktirao Roberto Mancini...

Manchester City, jedno od najvećih iznenađenja ovosezonskog izdanja engleske Premier lige, doveo je ovog ljeta velik broj novih igrača. Među prinovama našao se i Brazilac Elano za čiji su dolazak ukrajinskom Šahtaru platili oko 11 milijuna eura. City iznenađuje svojim rezultatima, a jedan od zaslužnijih za to je upravo Elano kojeg su mnogi već sada proglasili otkrićem godine.

Došao je zbog toga prema nekim izvorima 26-godišnji Brazilac na metu najvećih europskih klubova, a kao najzainteresiraniji se spominje milanski Inter koji je u nedjelju slavio u gradskom derbiju. Ipak, ako je vjerovati strategu Manchester Ciyja, Sven-Göranu Erikssonu, to ipak nije istina.

"Kada bi Inter htio dovesti ijednog našeg igrača, vjerujem da bi me Roberto Mancini odmah kontaktirao. Kako me nitko nije nazvao, vjerujem da se radi u ovom slučaju o običnim novinarskim nagađanjima", rekao je trener Citizensa podsjetivši na njihovu višegodišnju suradnju.

Koliko Eriksson cijeni Elanove usluge otkrio je prije nešto više od mjesec dana kada je rekao kako ga smatra svojim Ronaldinhom. "Elano ima ono nešto poput Ronaldinha. Kada gledam kako igra, ponekad se zapitam ima li on možda oči i straga. Nema toga što on ne može s loptom. To je dar koji rijetki igrači imaju od početka, a većina ga nikad neće imati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!