Nogomet

Oštro protiv padavičara

Maja Giljanović • ponedjeljak, 24.12.2007.

Napadača Napolija Marcela Zalayetu vodstvo Serie A je kaznilo dvjema utakmicama prisilne stanke procjenom da je Urugvajac prevario suca Trefolonija na jučerašnjoj utakmici 17. kola protiv Torina...

U drugom je poluvremenu, naime, nekadašnji igrač Juventusa majstorski prošao vratara samo da bi se u nastavku akcije srušio kao pokošen. Prevario je, međutim, iskusnog arbitra koji je dosudio najstrožu kaznu za domaćina. Nju je doduše Maurizio Domizzi zapucao odnosno Matteo Sereni mu je bravurozno brani.

29-godišnjaku padanje u šesnaestercu nije strano: ranije ove sezone prijetila mu je slična kazna nakon varanja suca u šesnaestercu Juventusa, ali ju je izbjegao nakon uloženog prigovora Napolitanaca. Ovog puta zato mjesta eskiviranju nije moglo biti: TV snimka je više nego jasno potvrdila da nema ni govora o kontaktu Serenija s urugvajskim reprezentativcem kojeg zbog "bespotrebnog pada bez ikakva povoda" čeka hlađenje na sljedeće dvije utakmice i to protiv Milana odnosno Lazija.

Utakmica je inače okončala remijem 1:1, ali više od prikazane igre pamtit će se slab dan suca Trefolonija koji je dosudio dva jedanaesterca, oba nepostojeća (Torinu je prednost donio Rosina), te Bjelanovićevu momčad koncem prvog dijela, dojam je prestrogo, ostavio s igračem manje (Grella).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!