Vodeni sportovi

Lepan pobjednik memorijala

HINA • srijeda, 26.12.2007.

Zagrepčanin Tomislav Lepan (KK Končar), dvostruki ekipni prvak Europe u kanuu na divljim vodama, pobjednik je 12. memorijala Tibor Šaramo, koji je u srijedu održan na rijeci Savi u sklopu tradicionalnog 37. štefanjsko-novogodišnjeg spusta kajakaša i kanuista...

Lepan je 12,5 kilometara dugu stazu, od Podsusedskog do Savskog mosta, po prohladnom vremenu i niskom vodostaju Save preveslao za 45 minuta i 27 sekundi i tako nakon 2004. drugi put pobijedio na "Memorijalu Tibora Šaramoa", koji se vozi u spomen na preminulog sportskog novinara i utemeljitelja ovog spusta. Drugi je u konkurenciji kanuista bio Matija Marinić iz KK Zagreb (51:11), a treći Nemanja Janković iz KK Vrbas (51:25).

Na ovogodišnjoj utrci zbog bolesti nije nastupio dvostruki svjetski prvak i višestruki pobjednik utrke među kanuistima Emil Milihram iz Varaždina.

Astrid Šaramo, supruga Tibora Šaramoa, uručila je Tomislavu Lepanu prigodnu sliku akademske slikarice Jadranke Pamić.

Ukupna pobjeda na 37. štefanjsko-novogodišnjem spustu, na kojem je nastupilo 60-ak kajakaša i kanuista iz Slovenije, BiH te Hrvatske, pripala je Filipu Karamarku iz KK Končar rezultatom 43:15, ispred Vjekoslava Brekala iz KK Jarun (44:01), dok je treće mjesto osvojio Omer Abazagić iz KK Aqua Bosanski Brod (44:52).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!