Košarka

Loš tjedan za Repešu

Ivana Spahija • četvrtak, 27.12.2007.

Nakon što je u susretu 15. kola Lottomatica poražena od Premiate iz Montegranara, izabranici Jasmina Repeše doživjeli su drugi poraz za redom, i to na gostovanju kod Scavolinija. Vodeći Montepaschi rutinski je odradio još jedno kolo uz novu pobjedu, a uspješni su bili i košarkaši Benettona koji su deklasirali drugloplasiranu momčad lige...

Lottomatica Roma doživjela je svoj drugi poraz za redom. Nakon što su u prošlom kolu u gostima izgubili od Premiate Montegranara, izabranici Jasmina Repeše nisu se proslavili ni u susretu protiv Scavolini Spar Pesara, trenutno treće momčadi lige. Košarkaši Lottomatice poraženi su rezultatom 88:85.

Slika 1 od 1.
Foto: Bojan Poturica

Iako su imali vodstvo tijekom cijele prve četvrtine, nakon odigranih prvih deset minuta domaćini su uspjeli ostvariti pola koša prednosti (28:27). Prednost Scavolinija do odmora je iznosila pet poena (46:41). Ključna je bila treća četvrtina u kojoj su domaćini ostvarili prednost od 11 poena (66:55), a iako je minutu prije kraja susreta raspoloženi Jon Stefansson smanjio vodstvo Scavolinija na 86:82, rimski košarkaši ipak nisu uspjeli preokretom doći do pobjede.

Po 21 poen postigli su Erazem Lorbek iz Lottomatice i Carlton Myers iz Scavolinija tome pridodavši četiri, odnosno tri skoka, te po jednu asistenciju. Roko Ukić proveo je 16 minuta na parketu u dresu rimske momčadi, ubacio je sedam poena kojima je pridodao po jedan skok i asistenciju.

Ništa novo nije ponudila vodeća momčad prvenstva, Montepaschi iz Siene i dalje ruši sve rekorde. U ovom kolu žrtva vodećih bila je momčad Tisettante iz Cantua, koja je na gostujućem terenu poražena rezultatom 109:72. Već u prvoj četvrtini domaćini su imali 15 poena prednosti (30:15), a to je do odmora naraslo na +26 (58:32). Furiozan nastavak donio je potpuni slom košarkaša Tisettante, koji su nakon pola sata igre bili 34 poena u zaostatku (87:53), a slično je bilo i do samog kraja.

Pobjedi Montepaschija najviše je pridonio Romain Sato s 25 postignutih poena uz sedam skokova i dvije asistencije, a od gostiju je najuspješniji bio Denham Brown koji je ubacio 18 poena uz četiri skoka i jednu asistenciju.

Na domaćem je terenu bila uspješna i momčad La Fortezze iz Bologne, koja je rezultatom 85:79 svladala Legeu Scafati. Iako je susret bio dosta izjednačena (39:39 na kraju druge te 61:61 na kraju treće četvrtine), domaćini su u posljednjih deset minuta susreta, najviše zahvaljujući odličnom Alanu Andersonu (29 poena, devet skokova i jedna asistencija), uspjeli doći do pobjede. Iz redova Legee, najbolji su bili Dimitri Lauwers i Marco Killingsworth s po 18 ubačenih poena.

Košarkaši Air Avellina bili su uspješni na gostovanju kod Armani Jeansa u Milanu gdje su upisali pobjedu rezultatom 72:86. Košarkaši Avellina su tijekom cijelog susreta održavali prednost od desetak poena te pobjeda gostiju nije dolazila u pitanje. Prvo ime susreta je Danilo Gallinari iz Armani Jeansa, postigao je 22 poena kojima je pridodao šest skokova i tri asistencije. Iz pobjedničke momčadi najviše se istaknuo Alex Righetti s 20 postignutih poena uz jedan skok i jednu asistenciju. Nikola Radulović proveo je devet minuta na parketu u dresu Avellina, ostvarivši učinak od jedne asistencije.

Tijesnu pobjedu na gostujućem terenu ostvarili su košarkaši Pierrel Capo d'Orlanda koji su tek nakon produžetaka svladali momčad Cimberija iz Varesea. Domaćini su nakon prvih deset minuta igre ostvarili prednost od tri poena (20:17), a do poluvremena su uspjeli doći do +6 (41:35).

Slično je bilo i u nastavku, u trećoj četvrtini košarkaši Cimberija su imali četiri poena prednosti (63:59), ali su gosti predvođeni sjajnim Drakeom Dienerom (28 poena, pet skokova i četiri asistencije) došli do izjednačenja 84:84 i u produžetku ostvarili minimalnu pobjedu rezultatom 102:105. I domaćini su bili pucački raspoloženi, tako je Romel Beck postigao 28 poena za momčad iz Varesea, a tome je pridodao i dva skoka i dvije asistencije.

Košarkaši Eldo Napolija polako se izdižu s dna ljestvice, u ovom su kolu na domaćem terenu svladali momčad Snaidera iz Udina rezultatom 77:72. Domaćini su izvukli pobjedu iz rezultatski vrlo tijesnog susreta, a tome je najviše pridonio Jumaine Jones koji je postigao 23 poena uz čak 12 skokova i tri asistencije. Od gostiju, najbolji je bio Sven Schultze s 20 ubačenih poena kojima je pridodao i tri skoka.

Neizvjesno je bilo i u Rietiju gdje su košarkaši Upim Bologne porazili domaćine rezultatom 63:64. Prva četvrtina donijela je prednost gostiju od sedam poena (9:16), a na kraju druge četvrtine košarkaši Upim Bologne imali su +5 (24:29). Nastavak susreta donio je preokret, Michele Mian je pogodio tricu za prvo vodstvo Solsonice od 54:52. Domaćini su sve do minutu prije kraja imali vodstvo od dva poena, ali su gosti iskoristili četiri slobodna bacanja, dva Mancinelli i dva Jenkins i pobjeda je otišla u Bolognu.

Napokon je bila uspješna i momčad Benettona koja je na domaćem terenu u Trevisu priredila iznenađenje kola svladavši drugoplasiranu momčad lige, Angelico iz Bielle, bilo je 88:58 za Benetton. Osam poena prednosti iz prve četvrtine (18:10) do odmora je naraslo na +12 (37:25). Slično je bilo i na kraju treće četvrtine (60:45), a domaćini su do kraja još pojačali ritam i susret završili s čak 30 poena prednosti.

Pobjedi Benettona najviše je pridonio Reece Gaines s učinkom od 21 poena uz dva skoka i šest asistencija. Iz momčadi Angelica, najučinkovitiji su bili Troy Bell i Kevinn Pinkey s po 14 postignutih poena.

Lega A Basket, 16. kolo: Scavolini Spar Pesaro - Lottomatica Roma 88:85, Montepaschi Siena - Tisettanta Cantu 109:72, La Fortezza Bologna - Legea Scafati 85:79, Armani Jeans Milano - Air Avellino 72:86, Cimberio Varese - Pierrel Capo d'Orlando 102:105, Eldo Napoli - Snaidero Udine 77:72, Solsonica Rieti - Upim Bologna 63:64, Benetton Treviso - Angelico Biella 88:58, Premiata Montegranaro - Siviglia Wear Teramo 106:92.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!